Grad

Dujmović: Dovršit ćemo pročistač do izborne šutnje!

Dujmović: Dovršit ćemo pročistač do izborne šutnje!

Nakon ponovljenog postupka u okviru istog natječaja konačno je izabran izvođač radova na izgradnji pročistača vode na Ombli. Bit će to francuska tvrtka Degremont. Kako je najavljeno, radovi bi trebali početi već tijekom svibnja, premda se još uvijek čeka na izdavanje građevinske dozvole i potvrde glavnog projekta. Direktor Vodovoda Valentin Dujmović za DuList je potvrdio kako će Vodovod platiti 280 tisuća kuna naknade žaliteljima u procesu javne nabave. Smatra kako to nije krivnja Vodovoda, već posljedica lošeg zakonodavstva.
-Upravo zbog takvih stvari Zakon o javnoj nabavi ide u izmjene – rekao je Dujmović te objasnio izjavu gradonačelnika Vlahušića ‘Pobijedili smo!’, koja u javnosti nakon godina i godina mutne vode u rubinetima nije dočekana s odobravanjem.
-Gradonačelnik je to izjavio, ali to znači da smo nakon dugotrajnog postupka napokon riješili problem pročistača. Nije to bilo u smislu pobjede nad nekim neprijateljem ili neki znak trijumfalizam – mišljenja je Dujmović. Po njegovim riječima, projekt pročistača koštat će pedesetak milijuna kuna, a financirat će se kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj.
-Za taj kredit ćemo dobiti poček od četiri godine, a tijekom tog razdoblja očekujemo dobiti i 70 posto financiranja iz sredstava Europske unije – rekao nam je Dujmović, koji se osvrnuo i na izjave članova KLGB Srđ je Grad, koji su zbog problema u javnoj nabavi pozivali upravu Vodovoda na ostavku.

Članak u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist