Grad

Dubrovnik uz Osijek i Zagreb osnivač humanitarne udruge ‘Hrvatska pomaže’

Dubrovnik uz Osijek i Zagreb osnivač humanitarne udruge 'Hrvatska pomaže'

Udruga za podršku i poticanje zajedništva ‘Hrvatska pomaže’ osnovana je u Zagrebu u utorak, 14. listopada, a osnivačkoj skupštini nazočio je i gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić. 

Humanitarna udruga ‘Hrvatska pomaže’ osnovana je na inicijativu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, a uz Zagreb gradovi partneri – osnivači su Grad Osijek i Grad Dubrovnik. Predsjednica Udruge je Đurđa Adlešić, a potpredsjednik je Pavle Kalinić. Upravni odbor udruge čine predstavnici gradova, Hrvatskog Crvenog križa i Hrvatskog centra za razminiranje, a pokrovitelj projekta je hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham iskazali su zadovoljstvo članstvom te se složili kako nesreća ne zaobilazi nikoga, a da oni zajedno pokazuju samo malo zrnce dobrote, objavljeno je na službenim stranicama Grada Zagreba. Grad Zagreb Udruzi je osigurao prostor za rad u Masarykovoj 22.

Udruga će koordinirati i organizirati volonterske akcije na područjima Hrvatske kojima je pomoć potrebna. Ideja projekta je usmjeravanje solidarnosti koju građani Hrvatske iskazuju i pružaju svojim sugrađanima u trenucima prirodnih katastrofa, teških bolesti i sl.

U početku se očekuje da će volonterski akcije biti organizirane na područjima poplavljenima ove godine, a zatim biti nastavljene na drugim područjima Hrvatske na radovima poput obnove nasipa, kanala i slično, objavljeno je na službenim stranicama Ureda predsjednika RH.

 

Foto: www.zagreb.hr

 

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist