Kultura

Dubrovnik u formi ‘autorske inventure’ velikog Tonka Jovića

Multimedijski projekt „Prvih 50 godina – Tonko Jović u Gradu i o Gradu“ prikazan je uz sudjelovanje Klape Maestral 1. prosinca u Kazalištu Marina Držića.

Zaposlen u Zabavnom programu Televizije Zagreb/Hrvatske televizije, Tonko Jović je dio svog autorskog i uredničkoga televizijskog opusa posvetio rodnom Dubrovniku, ostvarujući televizijske i videozapise različitog programskog sadržaja – zabavnog, dokumentarnog, obrazovnog i dječjeg.

Projekt „Prvih 50 – u Gradu i o Gradu“ svojevrsna je autorova inventura, izbor iz dijela realiziranog programa prikazanog na TVZ/HTV-u i drugim medijima. Za one koji žive ili su živjeli u Gradu, ovaj uradak služi kao podsjetnik i dio zajedničkog sjećanja, dok je drugima prikaz Dubrovnika kakav vjerojatno prije nisu vidjeli niti upoznali.

Tonko Jović dobitnik je Nagrade Grada Dubrovnika i Nagrade Ivan Šibl za životno djelo. Projekt je uspješno realiziran zahvaljujući i susretljivosti Hrvatske televizije koja je autoru dopustila korištenje arhivskog materijala.

Projekcija u Kazalištu Marina Držića organizirana je u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, a uz potporu Grada Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara.

Pročitajte još

U srijedu se predstavlja program 74. Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist

[FOTOGALERIJA] Bogati program za osamnaestu Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

Od tombole do predavanja – kako je protekla konavoska Noć muzeja?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija