Kultura

Dubrovnik u formi ‘autorske inventure’ velikog Tonka Jovića

Dubrovnik u formi autorske inventure velikog Tonka Jovica 8

Multimedijski projekt „Prvih 50 godina – Tonko Jović u Gradu i o Gradu“ prikazan je uz sudjelovanje Klape Maestral 1. prosinca u Kazalištu Marina Držića.

Zaposlen u Zabavnom programu Televizije Zagreb/Hrvatske televizije, Tonko Jović je dio svog autorskog i uredničkoga televizijskog opusa posvetio rodnom Dubrovniku, ostvarujući televizijske i videozapise različitog programskog sadržaja – zabavnog, dokumentarnog, obrazovnog i dječjeg.

Projekt „Prvih 50 – u Gradu i o Gradu“ svojevrsna je autorova inventura, izbor iz dijela realiziranog programa prikazanog na TVZ/HTV-u i drugim medijima. Za one koji žive ili su živjeli u Gradu, ovaj uradak služi kao podsjetnik i dio zajedničkog sjećanja, dok je drugima prikaz Dubrovnika kakav vjerojatno prije nisu vidjeli niti upoznali.

Tonko Jović dobitnik je Nagrade Grada Dubrovnika i Nagrade Ivan Šibl za životno djelo. Projekt je uspješno realiziran zahvaljujući i susretljivosti Hrvatske televizije koja je autoru dopustila korištenje arhivskog materijala.

Projekcija u Kazalištu Marina Držića organizirana je u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, a uz potporu Grada Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist