Aktualno

Dubrovnik okupio više od 50 studenata s radija iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Crne Gore…

Sedamnaesti međunarodni seminar studentskih radija HEAR ME, proteklog je vikenda okupio više od pedeset studenata s 15 radija i emisija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Srbije te Sjeverne Makedonije. Domaćini su bili studenti s UNIDU radija koji obilježavaju 15 godina postojanja.

Program je započeo na Svjetski dan studentskih radija, uživo na UNIDU radiju. Studenti su predstavili svoja radija kao i glazbu koju slušaju. Seminar je službeno otvoren s predavanjem “Gdje smo ono stali?“, a predavač dr. sc. Zdravko Kedžo osvrnuo na održivost studentskih radija, važnosti radija te istaknuo i podjsetio sudionike o pisanju radijskih vijesti. Posljepodnevni program je bio u Studentskom domu, gdje je radijski DJ Ultre Split, Marino Kosor u sklopu okruglog stola “Što ćemo dalje” iznio ideje o načinu brendiranja pomoću društvenih mreža.

Drugog dana, nekadašnji članovi studentskih radija, a danas zaposlenici HRT-a novinar Boris Kanazir i fonetičarka Ana Vlah su održali interaktivno predavanje “Jezik i govor u medijima”. Istaknuli su važnost stalnog ulaganja u sebe te njegovanje povjerenja u govorne i jezične stručnjake. Još jedan alumni studentskih radija, a danas glazbenik i producent Žarko Dragojević je na radionici “Zvučni identitet i produkcija” obljasnio produkcijske procese i elemente. Prisjetio se na same početke UNIDU radija, ali predstavio i nove zvučne elemente za novu sezonu jutarnjeg programa.

Studenti su na okruglom stolu donijeli zaključke o budućim suradnjama i stvaranju Mreže studentskih radija kao platforme za razmjenu sadržaja. Organizatori su zaželjeli da i ubuduće ugoste alumnije jer je nemoguće zanemariti snažnu vezu mnogih generacija novinara, koji su prve korake napravili upravo na studentskim radijima i studentskim emisijama. Dogovoreno je da bi se idući HEAR ME trebao održati u travnju 2023. u Beogradu.

Pročitajte još

Uhićen mladić iz Splita koji je autom udario policajca

Dulist

Ivona Michl: ‘U Dubrovačkim muzejima inspekcijskim nadzorom nisu utvrđeni nedostaci’

Dulist

[TUP BUDUĆNOSTI] Gradski vijećnici podijeljenih mišljenja o sudbini bivše gruške tvornice

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija