Aktualno

Dubrovnik obara rekorde posjećenosti

U dubrovačku luku jutros je uplovilo čak sedam luksuznih kruzera sa više od devet tisuća putnika.

Ponovno obaramo sve rekorde posjećenosti. Od siječnja do konca srpnja zabilježeno je 14 posto više noćenja i 10 posto više dolazaka u Dubrovnik, kaže Jelka Tepšić iz Turističke zajednice grada.

– Trenutno u Dubrovniku boravi oko 20 tisuća gostiju što je 4 posto više nego u isto vrijeme prošle godine. Prvi na listi dolazaka su gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, potom Francuza, a trenutno su na trećem mjestu Talijani koji su od početka godine imali pad od 10 posto, ali se trenutno i taj rezultat poboljšao – izjavila  je Tepšić za index.hr.
 
Čak 10 posto više gostiju nego lani boravi u hotelima, dok je privatni smještaj popunjen 35 posto više. S njome se složio gradonačelnik Andro Vlahušić.

– Imali smo u lipnju, srpnju i kolovozu 100 postotnu popunjenost s daleko najboljim cijenama ne samo u Hrvatskoj, nego su to vrhunske cijene i na Mediteranu. Mi imamo europske cijene uz izvanrednu popunjenost i izrazito visoko zadovoljstvo gostiju – ističe Vlahušić.

Jučer je zabilježeno 180 tisuća noćenja više u odnosu na isto razdoblje lani, a prosječna potrošnja u Dubrovniku po noćenju je između 150 i 200 eura.

Pročitajte još

NEKA NJEGOVA NADA SVIMA BUDE INSPIRACIJA Ivanova želja je jednostavna: ‘Želim hodati!’

Mia Njavro Banić

IN MEMORIAM Posljednji pozdrav našem gosparu Željku

Dulist

U NOĆI S PETKA NA SUBOTU Policija u akciji, provjerite koga će nadzirati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija