Grad

DUBROVNIK NEKAD Nakon 30 tisuća fotografija virtualna riznica grada završava s radom

DUBROVNIK NEKAD Nakon 30 tisuća fotografija virtualna riznica grada završava s radom

Poštovani članovi grupe Dubrovnik nekad. Naša grupa je završila sa svojim radom nakon 30 000 postavljenih fotografija – kartolina – napisao je u ovoj vrijednoj i povijesti grada posvećenoj Facebook grupi jedan od administratora gospar Ivo Batričević.

Vrijedi podsjetiti kako su u ovom neobičnom virtualnom svijetu dubrovačkog arhiva, mnogi, makar jednom objavom, dali značajan doprinos prisjećanju na izglede, običaje, nošnje, zabavu, kulturu – jednostavno – Dubrovnik nekad. Vrijedna Facebook grupa osnovana je 2012. godine, a administratori su Ivo Batričević i Ljubo Milinković. Aktivno su u grupi sudjelovali brojni njeni članovi fotografijama, sjećanjima, podacima i toplim riječima.

Kako je naknado objasnio uvodne riječi gospar Ivo, grupa je opravdala svoje postojanje.
-Proveli smo ugodnih 6 godina i 8 mjeseci uz učenje povijesti, sjećanja fotografija koje su pobudile nostalgiju iz naše mladosti te smo imali preko 30 druženja koje su bile povezane s temom naše grupe, ali i zajedničkim druženjima uz dobru hranu, piće, pjesmu i ples. Postavke grupe će biti namještene da samo administratori mogu postavljati nove objave te ćemo ja i Ljubo povremeno postavit koji unikat, a druženja će se nastaviti u manjim grupama s tim da ćemo četvrto tradicionalno druženje u konobi Linđo održat u kolovozu 2019-te godine – objasnio je završetak rada grupe Batričević dodavši kako će grupa i dalje ostati dostupna svim članovima za komentare i lajkove.

-Bilo nam je drago družiti se s Vama i zahvaljujem svim članovima koji su svojoj aktivnosti doprinjeli radu grupe – zaključio je Batričević.

Naslovna fotografija: Dubrovnik nekad

DUBROVNIK NEKAD Nakon 30 tisuća fotografija virtualna riznica grada završava s radom

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist