Aktualno

Dubrovnik Ivanici dovodi pitku vodu!

Dubrovnik Ivanici dovodi pitku vodu!

Dubrovnik će stanovnicima naselja Ivanica u susjednoj BIH osigurati kvalitetno snabdjevanje vodom!

Sve u sklopu izgradnje novog carinskog prijalaza na Brgatu, a novac za ovaj projekt, koji uključuje dovođenje vode do same granice, trebala bi osigurati država putem Carinske uprave, odnosno Ministarstva financija te naravno Vodovod Dubrovnik. Cijela priča kreće još 2013. godine kada je u rijeci Ombli nakon velikog zamućenja primijećena ‘neka čudna boja’, iako je voda bila zdravstveno ispravna.

Bušotinama do rješenja
– Promjena boje bila je za nas na neki način razlog za uzbunu, odnosno preispitivanje o čemu se radi. Onda smo u traženju odgovora došli do informacije da su vršeni neki radovi u zaleđu rijeke Omble. Pretpostavka je da je kod tih radova, a riječ je o bušotinama, boja puštena u zaleđu izvorišta. Tada su krenuli s naše strane dopisi i prema Hrvatskim vodama i prema svim relevantnim institucijama, kontaktirali smo i stručnjake, geologe i hridrogeologe, tri dana je bilo izvanredno stanje u pokušaju traženja odgovora što se dogodilo.

Bili smo zatečeni da Općina Ravno te neki privatnici u zaleđu izvode radove, a da mi o tome nismo obaviješteni. Ne samo mi nego ni Hrvatske vode – objašnjava povijest cijele priče Pero Mišković, direktor Vodovoda Dubrovnik, dodavši kako je cijeli slučaj podignut i na državnu razinu.

– U jednom takvom stanju pritiska i želje da se uvide razlozi zašto je do ovoga došlo, odnosno zašto nas o radovima u zaleđu nitko nije obavijestio, potaknuti smo na razmišljanje i na zaključke da treba poduzeti neke vrlo ozbiljne i konkretne mjere. I gradonačelnik je nakon svih tih traženja i razmjena informacija dao prijedlog koji je prihvaćen i od strane Općine Ravno, a sve kako nam se ovakve ili slične stvari ne bi događale u budućnosti – govori Mišković.

Koje su konkretne mjere dogovorene, koje su obveze Vodovoda, a koje Općine Ravno, te zašto je Dubrovnik uopće pristao na dovođenje vode do granice potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

[FOTO] 2. OLDTIMER RALLY STON ’50 milja Pelješca’

Dulist

Muzej crvene povijesti slavi peti rođendan!

Dulist

DUBROVNIK PAMTI SVE BRANITELJE 31. obljetnica stradanja šesnaestorice Omišana

Dulist