Crna kronika

Dubrovčanin ‘pijanu’ vožnju platio s 10 tisuća kuna kazne i oduzimanjem vozačke

Dubrovčanin 'pijanu' vožnju platio s 10 tisuća kuna kazne i oduzimanjem vozačke

Sukladno izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u prošlom tjednu najveća koncentracija alkohola od 2,21 g/kg izmjerena je u večernjim satima sinoć, 25. listopada 37-godišnjaku koji je, tijekom redovne prometne kontrole, zaustavljen u Ulici Petra Krešimira IV prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od 16 tisuća kuna izrečena je 62-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u jutarnjim satima 24. listopada zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Ulici Stjepana Radića u Metkoviću kada je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,17 g/kg. Također je utvrđeno da je vozilom upravljao za vrijeme zabrane upravljanja vozilima B kategorije i da mu je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana te kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Vozač je isključen iz prometa i uhićen te je, uz optužni prijedlog, odveden na općinski sud gdje mu je izrečena gore spomenuta novčana kazna i devetomjesečna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist