Crna kronika

BIO NEDOSTUPAN POLICIJI Uhićen Dragan Grubišić, za njim bila na snazi tjeralica

BIO NEDOSTUPAN POLICIJI Uhićen Dragan Grubišić, za njim bila na snazi tjeralica

Dubrovački poduzetnik Dragan Grubišić uhićen je u ponedjeljak, a nakon što je bio nedostupan policiji od početka listopada. Za 57-godišnjim Grubišićem, koji je osumnjičen za više kaznenih djela iznude, na snazi je bila tjeralica.

Podsjetimo, nakon što mu je istekao istražni zatvor od mjesec dana, Dragan Grubišić zbog osobnih razloga otputovao je iz Hrvatske i od tada nije dostupan policiji.

Nastavkom kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave početkom listopada ove godine utvrđeno je da je osumnjičeni, koji je krajem kolovoza uhićen i kazneno prijavljen za više kaznenih djela ‘Iznuda’ i ‘Lihvarski ugovor’ na štetu dvojice hrvatskih državljana, počinio veći broj kaznenih djela ‘Lihvarski ugovor’ i na štetu 49-godišnjeg slovenskog državljanina koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.
Kriminalističkim istraživanjem je tada utvrđeno da je, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. godine mu je u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura obračunavajući mu mjesečnu kamatu od 10 posto i 8 posto, odnosno kamatu koja je u očiglednom nesrazmjeru s visinom zajma, temeljem čega mu je po osnovi kamata oštećeni isplatio iznos od najmanje 147 tisuća eura.

Osumnjičeni 57-godišnjak je rano jutros, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

-Policija još jednom poziva eventualne žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela da nam se s punim povjerenjem obrate – ističu iz policije.

Foto: Arhivske fotografije

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist