DuList IN

Dubrovčanin Goran Jovović i Sarajlija Enis Čišić autori su novog stripa ‘Dogodilo se u Harlemu’

Dubrovčanin Goran Jovović i Sarajlija Enis Čišić autori su novog stripa 'Dogodilo se u Harlemu'

Dubrovčanin Goran Jovović i Sarajlija Enis Čišić, autori su novog stripa ‘Dogodilo se u Harlemu’, nastalog u samostalnoj produkciji stripa Gud Art Editions iz Dubrovnika. Strip je nacrtao Čišić, koji je crtao za američku izdavačku kuću Marvel Comics, strip junake poput Iron Mana, Spider-Mana, Capitan America, Hulka te Nick Furyja, dok scenarij potpisuje Jovović.

Akcijsko kriminalistička strip novela ‘Dogodilo se u Harlemu’ priča je o jednom zloupotrebljenom idealu i jednoj novoj glazbi. Izraz je ovo poštovanja prema umjetnicima koji, nastavljajući staru tradiciju vokalne naracije poteklu s dalekih obala zapadne Afrike, grade temelje onoga što danas poznajemo kao rap.

Radnja stripa odvija se krajem 60–ih godina u New Yorku kada se Amerika suočava sa surovom istinom rata u Vijetnamu. Vrijeme je sukoba i napretka. Vijetnamski veteran Jerremy Smith Jerr vraća se u svoj rodni grad. Upoznajući članove The Roots Poetsa, mladog i progresivnog spoken word jazz benda, postaje dijelom jedne opasne i podmukle igre. Dok tekstovi The Roots Poetsa s pozornica harlemskih klubova pozivaju na jednakost i društvenu pravdu, iz sjena njujorškog podzemlja njihov mladenački entuzijazam primijetit će ljudi čiji su motivi uvijek drugačiji od onih kakvima se čine.

Izdavač stripa je Umjetnička Organizacija Stripaonica iz Zagreba te ga se može pronaći u striparnicama i strip knjižarama u Hrvatskoj i susjednim joj državama.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist