Aktualno

DUBROVČANI U PROJEKTU ‘T NEST’ U LICI Vicelić i Valjalo i dalje ‘desna ruka’ Štroku

DUBROVČANI U PROJEKTU ‘T NEST’ U LICI Vicelić i Valjalo i dalje ‘desna ruka’ Štroku

Dubrovački dvojac Nikolina Vicelić i Oleg Valjalo angažirani su na novom projektu, našim sugrađanima dobro znanog Gorana Štroka.

Hrvatski poduzetnik i hotelijer ponovno stvara turističko carstvo, ovoga puta u Lici, točnije pokraj Lovinca. Riječ je o luk­suznom resortu ‘T nest’ – ‘Teslino gni­jezdo’.

Nikolina Vicelić na projektu ‘T nest’ posljednjih je šest mjeseci anga­žirana kao PRconsultant, dok je Oleg Valjalo u projekt uključen od srpnja 2017. godine kao direktor financija (CFO) te kao prokurist investitora druš­tva Jadranski luksuzni razvoj d.o.o., također u vlasništvu Gorana Štroka.

DUBROVČANI U PROJEKTU ‘T NEST’ U LICI Vicelić i Valjalo i dalje ‘desna ruka’ Štroku

Stari tim, novi projekt
Inače, Štrok će u novi projekt koji je inspiriran velikim svjetskim ino­vatorom Nikolom Teslom uložiti 14 milijuna eura, (a isti iznos dobio je nakon prodaje lanca Jadranski luksu­zni hoteli obitelji Lukšić).

Pripremni radovi na uređenju lokacije započeli su u svibnju ove godine, a prvi gosti očekuju se krajem ljetnih mjeseci u 2019. godini.

— Iduće razdoblje posvećena sam novom turističkom inovativnom pro­jektu T nest, jedinstvenom u Hrvatskoj, koju tek treba postaviti na međuna­rodnu turističku kartu. Priča o T nestu je posebna, inovativna, tehnološki vrlo softicirana, vrlo ekološka, dakle priča koja se u ovom trenutku jako ‘nosi’ u svijetu – rekla je Vicelić za DuList koja je u Jadranskim luksuznim hotelima radila 12 godina što za nju predstav­lja ‘veliku čast i zadovoljstvo’.

U tom razdoblju prošla je nekoliko pozicija i zadnjih godina radila kao Direktorica korporativnih komunikacija i članica Uprave.

DUBROVČANI U PROJEKTU ‘T NEST’ U LICI Vicelić i Valjalo i dalje ‘desna ruka’ Štroku

— Goran Štrok svoje je bivše dubro­vačke hotele postavio u sami vrh svjetskog turističkog hotelijerstva te je stoga za cijeli tim, koji je pretežno bio mladi tim, isto bilo neprocjenjivo iskustvo sudjelovati, prikupljati nova znanja i širiti vidike – ističe Vicelić.

Iz tog razdoblja kao najbitnije projekte izdvojila je obnove dubrovačkih hotela Excelsior, Palace, Bellevue, sudjelova­nje u brojnim projektima poput ‘pro­slava 130 godina Bonavije’, program ‘Zvijezde pod zvijezdama’, na kojem su nastupali poznati hrvatski i strani glazbenici te Dubrovnik Film Meeting. Veliki naglasak je između osta­log bio na marketingu i PR aktivno­stima dubrovačkih hotela i destinacije Dubrovnik. ­

— Tako smo imali prilike ugostiti veliki broj eminentnih stranih turistič­kih novinara koji su pisali i snimali za velike medijske kuće. Jedan od meni najzanimljivijih posjeta u to vrijeme bio je posjet Michaela Winnera, bri­tanskog gastro kritičara, koji je boravio u hotelu Excelsior – rekla je.

U to vri­jeme, ističe Vicelić, svi poslovni potezi Gorana Štroka su se pomno propitivali, kritizirali i osporavali.

— No danas s određenim vremen­skim odmakom i njegovi najveći kri­tičari priznaju kako je napravio velike stvari za Dubrovnik i dubrovački turi­zam, nastojeći ga pozicionirati na lje­stvicu elitnih svjetskih destinacija – naglasila je Vicelić.

Uvijek je imala priliku, kako kaže, raditi s prekrasnim ljudima od kojih je jako puno učila i dalje rasla i napredo­vala u svom poslu, što je i danas slučaj. Misli kako je to, uz stalnu edukaciju i praćenju novih trendova u PRu, izu­zetno važno.

— PR za mene nikad nije bio posao, uvijek izazov i zadovoljstvo. To je jedna posebna struka s mnoštvom kreativaca i posebnom ‘vibrom’ – rekla je Vicelić.

Nakon odlaska iz grupacije ALH kao PR Consultant sudjelovala je u brojnim PR projektima i surađivati s najboljim hrvatskim PR agencijama, primjerice s timom iz Manjgure i Krešimirom Macanom, zatim s Rankom Vučinićem i Priredbom, a posebno je za nju lijepa suradnja bila sa Zakladom Caboga Stif­tung i predsjednikom Ivom Felnerom.

— Osim toga, istaknula bih i suradnju s Dubrovačkom biskupijom, gdje sam kao jedan od nekoliko tisuća volontera radila na ‘Susretu Katoličke mladeži’ u Dubrovniku kao dio PR tima – nagla­sila je.

Nastavak uspješne suradnje
Obzirom da je bivši zamjenik mini­stra turizma i europarlamentarac te SDP-ovac Oleg Valjalo u razdoblju od 2005. do 2011. godine bio dio Štrokova menadžmenta u Jadranskim luksu­znim hotelima, ovaj svoj angažman vidi kao ‘nastavak uspješne suradnje’.

Njegov glavni zadatak bio je izrada financijske studije isplativosti projekta, što je, kako kaže, temelj za razgovore s financijskim institucijama. Idući od zadataka bio je definiranje ukupnog iznosa investicije po svim segmentima, a nakon toga i dogovori s projektan­tima, izvođačima radova te na koncu i timom koji će resort predstaviti i pozi­cionirati na tržište.

DUBROVČANI U PROJEKTU ‘T NEST’ U LICI Vicelić i Valjalo i dalje ‘desna ruka’ Štroku

— Moram reći da je svaki od ovih zadataka izrazito izazovan obzirom na lokaciju u kojoj razvijamo resort – rekao je Valjalo. Kao zamjenik mini­stra turizma sudjelovao je u izradi Strategije razvoja hrvatskog turizma. Već tada je bio svjestan činjenice da održiva budućnost hrvatskog turizma u velikoj mjeri ovisi o turističkom razvoju kontinentalnog područja RH.

Kako ističe, ovaj projekt je upravo to, nalazi se na kontinentu, ‘turistički nerazvijenom, ali i prirodnim ljepo­tama neotkrivenom području’.

— Projekt ‘T-nest’ pokazat će kako se s ispravnom vizijom i inovativ­nošću može potvrditi da ovaj smjer razvoja hrvatskog turizma može biti prihvatljiv i uspješan, a nadam se da će i drugi investitori krenuti tim putem, kao što su to nakon nas napravili i u Dubrovniku – naglasio je Valjalo koji je pored 10-godišnjeg rada u bankar­stvu u Dubrovniku te već spomenu­tog sudjelovanja u širenju Jadranskih luksuznih hotela u Dubrovniku i Rijeci, obnašao dužnost zamjenika ministra turizma od konca 2011. do travnja 2013.

— A do srpnja 2014., na što sam izra­zito ponosan, bio sam, nakon pristu­panja Hrvatske u EU, jedan od prvih 12 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu – istaknuo je Valjalo.

Prije priključenja Štrokovom timu bio je u Upravi Hrvatske lutrije zadu­žen za financije i kontroling…

— … a sad sam se kao Dubrovčanin ipak odlučio vratiti u turistički sektor i razvijati nove, inovativne i održive turističke proizvode – rekao je Valjalo. S razvojem ovog projekta, njegov tim radi na razvoju još nekoliko sličnih resorta.

— Opet na područjima koji su turi­stički nerazvijeni, a imaju neopisiv potencijal. Nadam se da ćemo u par sljedećih godina uspjeti realizirati ukupno tri takva projekta – istaknuo je Valjalo.


Bijeg u prirodu
Luksuzne smještajne jedinice u šumi

DUBROVČANI U PROJEKTU ‘T NEST’ U LICI Vicelić i Valjalo i dalje ‘desna ruka’ Štroku
‘T nest’ (‘Teslino gnijezdo’), luksuzni resort koji će poslo­vati 10 mjeseci godišnje, sastoji se 70-ak luksuznih smje­štajnih jedinica, od toga 31 platnene kućice i 39 luksuznih drvenih kuća smještene u divljini šume, na krošnjama drveća ili na jezeru. Uz specijalitete internacionalne i lokalne kuhinje u dva restorana smještena na vodi i u šumi, gosti će imati na raspolaganju i wellness, prirodni vanjski i unutarnji bazen, pješačke i trim staze te Tesla automobile.

Foto: Zvonimir Pandža/PR

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist