Vaše vijesti

DUBROVČANI, POKAŽITE VELIKO SRCE! Medicinskoj sestri Ljiljani potrebna je pomoć da bi nastavila liječenje

Našoj sugrađanki Ljiljani Raguž Hoić potrebna je pomoć da nastavi liječenje u Turskoj. Naime, Ljiljana je medicinska sestra koja boluje od karcinoma gušterače. Njezine kolegice stoga su pokrenule akciju koja se širi Facebook-om pozivajući sve ljude dobre volje da Dubrovkinji omoguće novu šansu za život. Kako pišu, od Ljiljane su ruke digli mnogi, ali ne Konavljanin dr. Pavo Kostopeč koji djeluje u bolnici Merkur.

– Ovo je priča o heroini, priča o mojoj kolegici, prijateljici ali prije svega o predivnoj ženi, čovjeku s velikim početnim slovom Č! Naša heroina je medicinska sestra u palijativnoj skrbi grada Zagreba, kojoj nije bilo teško ustati u 5 sati ujutro iz zapadnog dijela grada otići u istoči, sjeverni ili južni, pa čak ako treba i izvan Zagreba, kad bi joj javili da je palijativnim pacijentu potrebna pomoć. Ovo je žena na kojoj je ‘pao sustav zdravstva’ izuzev bolnice Merkur i njihova tima.

Ovo je žena koja je svoj život posvetila drugima, a onda kako to obično biva baš se u njenom slučaju prepriječiše sve birokratske barijere koje postaju nepremostive u našoj državi. Ovo je žena od koje su ‘svi digli ruke’ zadnje dvije godine, osim jednog posebnog gospodina dr. Pavo Kostopeč iz bolnice Merkur. Ovo je žena koja prkosi smrti, jer ona je ČUDO PRIRODE! Ovo je moja kolegica, koja nije odabrala poziv već je poziv odabrao upravo NJU!

Upravo takvu sam ju upoznala dok je radila u jednoj od Zdravstvenih njega u kući. Kliknule smo se na prvu i ni u jednom trenutku nismo posumnjale jedna u drugu. Stalno sam joj govorila; draga moja, toliko se daješ za pacijente, poštedi se i malo misli na sebe. I baš se ja nađem da joj to govorim, koja sam i sama bila isto takva. Zar je onda čudno što smo se kliknule? E, upravo zbog toga ni sada se ne mogu oglušiti kad joj je VIŠE NEGO IKAD POTREBNA POMOĆ SVIH NAS!

Sigurna sam da postoje dobri ljudi velikog srca i sigurna sam da ovo otvoreno pismo nećete ovlaš pogledati i prijeći na lajkanje objava s ljetovanja, raskošnih večera, koncerata i svega onoga što nam ukrade pažnju od ovakvih objava. Vjerujem u SVE VAS, jer ovo će i od Vas učiniti upravo onog čovjeka s velikim početnim slovom Č! I zato sam sigurna da će svako od nas uplatiti onoliko koliko može ili koliko želi za daljnje liječenje naše drage Ljiljana Hoić Raguž.

Hvala od srca divnoj gospođi Gordana Skočan, koja si je dala truda i otvorila račun za humanitarnu pomoć za nastavak liječenja u Turskoj, jer su tamo u mogućnosti pomoći našem anđelu da živi. Ako je prebrodila sve do sada od Ca: gušterače, koja je u cijelosti odstranjena, kao i dio crijeva i želuca, da bi se proširilo na pluća. Ali heroine nikad ne odustaju kao ni gospođa Gordana koja je u svemu uz Ljiljanu.

Gđa. Gordana Skočan je ponosna do neba! Bože dragi, hvala ti! Akcija može početi! – napisala je na svom Facebook profilu njena kolegica Inja Borović.

Budimo i mi velika srca te svoje donacije uplatimo na račun: GORDANA SKOČAN, HR 4224020063104012464 (Žiro kunski račun).

Pročitajte još

IZGUBLJENI U PRIJEVODU Kako je ‘hladna plata’ postala ‘cold salary’?

Dulist

‘Ovo je nedopustivo za turistički Dubrovnik, hitno postavite veće kante za smeće!’

Dulist

Vlaho Hrdalo ima ponešto drukčiji ‘Top 5’ od Petra Ipšića. Slažete li se?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija