Vaše vijesti

DUBROVČANI IZ DIJASPORE Iz komina Ane Mljećke

DUBROVČANI IZ DIJASPORE Iz komina Ane Mljećke

Ovih dana u Gradu borave brojni Dubrovčani koji žive izvan domovine.

S velikim zadovoljstvom posjete svoj dubrovački Ured Hrvatske matice iseljenika, gdje se uz međusobno druženje i razgovore ugodne dogovaraju, među ostalim, razni projekti, kako za ovu, tako i za narednu godinu. Povod jednom takvom druženju Dubrovčana iz dijaspore je skoro predstavljanje knjige „Tradicionalna hrvatska kuhinja iz dubrovačkog kraja“, autorice Ane Stražičić Rodrigez, zvane Ane Mljećka u našem gradu.

Inače, autorica je podrijetlom s otoka Mljeta, a već godinama živi u New Yorku sa svojoj obitelji, suprugom Luisom Albertom Rodriguezom podrijetlom iz Puerto Ricoa , te kćerkom Michelle Ramonitom i sinom Albertom Ilijom.
Knjiga „Tradicionalna hrvatska kuhinja iz dubrovačkog kraja“, autorice Ane Mljećke, je u srpnju ove godine predstavljena u New Yorku, u restoranu ‘Dubrovnik’ čiji je vlasnik Lopuđanin Željko Tomić.

Ovu jedinstvenu knjigu pisanu na hrvatskom i engleskom jeziku nastalu iz ljubavi prema domovini Hrvatskoj, Gradu Dubrovniku i rodnom Mljetu, koja promovira zdravu mediteransku ishranu te našu tradiciju i kulturu življenja, popraćenu brojnim fotografijama, u kolovozu će u organizaciji Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik i Jedriličarskog društva Orsan, u restoranu Orsan, predstaviti jedan od najuglednijih hrvatskih gastronama, Veljko Barbijeri.

Maja Mozara

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist