DuList IN

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL 2021. Raznolik festivalski vikend pred nama

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL 2021. Raznolik festivalski vikend pred nama

Druga adventska svijeća bit će upaljena sutra, 4. prosinca ispred Katedrale, a raznolik festivalski vikend pred nama obilježit će početak programa Šarena zima u Uvali.

Gradski festivalski subotnji program počinje u 10 sati u Kneževu dvoru radionicom za djecu Dubrovačkih muzeja pod nazivom Oživi drvo namijenjenoj djeci od 6 do 10 godina za koju se prijaviti možete još danas na e-mail radionice@dumus.hr, a u 10:30 sati kreće i kreativni program Prirodoslovna božićna stvaraonica koju priprema Prirodoslovni muzej Dubrovnik, međutim zbog velikog interesa, sva mjesta su već popunjena.
U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik točno u 12 sati otvorit će se izložba Negdje multimedijalne umjetnice Ivane Pegan Baće, a u Kazalištu Marina Držića u 20 sati na rasporedu je predstava A. P. Čehova Prosidba redateljice Helene Petković.

Nagrađivani program Šarena zima u Uvali započet će ove subote dvjema radionicama Aero kluba Nimbus: Dronovi na daljinski, koja će se održati u 10 sati u Kantenariju Sunset Beacha te Dječja zmajada koja će se održati u 11 sati na plaži u Uvali Lapad, a prijave su još uvijek moguće te su dostupne na linku. Za najmlađu publiku Kulturno društvo Aster u Kantenariju u 12 sati izvest će lutkarsku predstavu Djevojčica crvene kapice na putu do bakice, nakon koje će u 12:30 sati održati radionicu Izrada božićnih ukrasa, a za sudjelovanje se potrebno prethodno prijaviti na e-mail: asterdubrovnik@gmail.com.

Paljenje druge adventske svijeće – svijeće ljubavi bit će održano u subotu u 19 sati ispred Katedrale. Molitveni dio predvodit će župa sv. Mihajla, a drugu svijeću na adventskom vijencu upalit će zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Nedjelja je rezervirana za završnu izložbu polaznika radionice izrade zvijezda sa Sašom Stubičarom koja je na rasporedu u 18 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, a koja se održava u sklopu programa Božić u Kabogi.
Što se tiče redovitih programa tijekom festivala, u 16 sati, ove i svake iduće subote do Božića, Dom Marina Držića organizira besplatno tematsko vođenje Zlatno doba Dubrovnika, posvećeno Dubrovačkoj Republici u 15. i 16. stoljeću.

Također, Turistička zajednica grada Dubrovnika u sklopu programa Subotnje jutro u Gradu poklanja svim građanima i posjetiteljima besplatno turističko razgledavanje Grada na hrvatskom ili engleskom jeziku te nastup Folklornog ansambla Linđo u 11:30 sati ispred crkve sv. Vlaha. Turističko razgledavanje kreće u 10 sati ispred TIC-a Pile te se za njega potrebno prethodno prijaviti na e-mail tic.pile@tzdubrovnik.hr.

Lapadskom šetnicom svaki dan od 10 do 16 sati prometuje Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, a u điru gradskim i prigradskim ulicama tijekom festivala sve koje ga susretnu uveseljavat će i raspjevani pop-up Kolenda bus kojim putuju Medo, djedica i njegovi vilenjaci. U šetnji povijesnom jezgrom, svi ljubitelji dobrih fotografija nikako ne smiju zaobići dva photo-pointa, Adventski vijenac na Luži te atrij Kneževa dvora.
Svi programi 8. Dubrovačkog zimskog festivala odvijaju se u skladu s aktualnim Preporukama za sprječavanje zaraze COVID-19, objavljenim od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te se za prisustvovanje na događanjima potrebno unaprijed prijaviti ustanovi, odnosno organizatoru događanja koje se planira posjetiti.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist