DuList IN

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL 2021. Raznolik festivalski vikend pred nama

Druga adventska svijeća bit će upaljena sutra, 4. prosinca ispred Katedrale, a raznolik festivalski vikend pred nama obilježit će početak programa Šarena zima u Uvali.

Gradski festivalski subotnji program počinje u 10 sati u Kneževu dvoru radionicom za djecu Dubrovačkih muzeja pod nazivom Oživi drvo namijenjenoj djeci od 6 do 10 godina za koju se prijaviti možete još danas na e-mail radionice@dumus.hr, a u 10:30 sati kreće i kreativni program Prirodoslovna božićna stvaraonica koju priprema Prirodoslovni muzej Dubrovnik, međutim zbog velikog interesa, sva mjesta su već popunjena.
U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik točno u 12 sati otvorit će se izložba Negdje multimedijalne umjetnice Ivane Pegan Baće, a u Kazalištu Marina Držića u 20 sati na rasporedu je predstava A. P. Čehova Prosidba redateljice Helene Petković.

Nagrađivani program Šarena zima u Uvali započet će ove subote dvjema radionicama Aero kluba Nimbus: Dronovi na daljinski, koja će se održati u 10 sati u Kantenariju Sunset Beacha te Dječja zmajada koja će se održati u 11 sati na plaži u Uvali Lapad, a prijave su još uvijek moguće te su dostupne na linku. Za najmlađu publiku Kulturno društvo Aster u Kantenariju u 12 sati izvest će lutkarsku predstavu Djevojčica crvene kapice na putu do bakice, nakon koje će u 12:30 sati održati radionicu Izrada božićnih ukrasa, a za sudjelovanje se potrebno prethodno prijaviti na e-mail: asterdubrovnik@gmail.com.

Paljenje druge adventske svijeće – svijeće ljubavi bit će održano u subotu u 19 sati ispred Katedrale. Molitveni dio predvodit će župa sv. Mihajla, a drugu svijeću na adventskom vijencu upalit će zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Nedjelja je rezervirana za završnu izložbu polaznika radionice izrade zvijezda sa Sašom Stubičarom koja je na rasporedu u 18 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, a koja se održava u sklopu programa Božić u Kabogi.
Što se tiče redovitih programa tijekom festivala, u 16 sati, ove i svake iduće subote do Božića, Dom Marina Držića organizira besplatno tematsko vođenje Zlatno doba Dubrovnika, posvećeno Dubrovačkoj Republici u 15. i 16. stoljeću.

Također, Turistička zajednica grada Dubrovnika u sklopu programa Subotnje jutro u Gradu poklanja svim građanima i posjetiteljima besplatno turističko razgledavanje Grada na hrvatskom ili engleskom jeziku te nastup Folklornog ansambla Linđo u 11:30 sati ispred crkve sv. Vlaha. Turističko razgledavanje kreće u 10 sati ispred TIC-a Pile te se za njega potrebno prethodno prijaviti na e-mail tic.pile@tzdubrovnik.hr.

Lapadskom šetnicom svaki dan od 10 do 16 sati prometuje Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, a u điru gradskim i prigradskim ulicama tijekom festivala sve koje ga susretnu uveseljavat će i raspjevani pop-up Kolenda bus kojim putuju Medo, djedica i njegovi vilenjaci. U šetnji povijesnom jezgrom, svi ljubitelji dobrih fotografija nikako ne smiju zaobići dva photo-pointa, Adventski vijenac na Luži te atrij Kneževa dvora.
Svi programi 8. Dubrovačkog zimskog festivala odvijaju se u skladu s aktualnim Preporukama za sprječavanje zaraze COVID-19, objavljenim od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te se za prisustvovanje na događanjima potrebno unaprijed prijaviti ustanovi, odnosno organizatoru događanja koje se planira posjetiti.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

[DJELO VESNE BOINOVIĆ GRUBIĆ] Operna diva Antonella Mails pjeva o ‘Istini’

Dulist

Završila 19. Ljetna škola filma Šipan, veliko BRAVO! za sve mlade kreativce

Dulist

[FOTOGALERIJA] Baletni spektakl na Lopudu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija