Kultura

Dubrovački simfoničari otvorili novu koncertnu sezonu u Kneževu dvoru

Nakon što je proteklih nekoliko mjeseci kontakt s publikom održavao putem virtualnih koncerata, Dubrovački simfonijski orkestar u petak je, poštivajući epidemiološke mjere i uz ograničen broj posjetitelja, otvorio koncertnu sezonu u Kneževu dvoru.
Gudačkim komornim sastavom ravnao je maestro Ivan Hut, dirigent u Dubrovačkom simfonijskom orkestru, dok je kao solist u Rossinijevoj temi s varijacijama za violončelo i gudače Une Larme nastupio Vid Veljak, vođa violončela DSO-a. Na programu su se našle i Rossinijeva Sonata za gudače u A duru (u aranžmanu Pavla Dešpalja), Respighijeve Stare arije i plesovi te Tri djela u starom stilu Henryka Góreckog.
I publika i glazbenici podjednako su uživali u koncertu, ponajprije željni zajedničkog susreta, a osobito podupirući mladog violončelista koji je oduševio sve prisutne – Vida Veljaka!
Sljedeći koncert na rasporedu je u utorak, 11. svibnja kada s Komornim orkestrom DSO-a i dirigentom Slobodanom Begićem nastupaju mladi glazbenici iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića, a u povodu Dana Dubrovačko-neretvanske županije.

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

Monografija ‘ANTUN MASLE’ Igora Zidića: Novo čitanje opusa dubrovačkog umjetnika

Dulist

[‘KRVAVA SVADBA’] Poetski stilizirani jezik Federica Garcíe Lorce prvi put na Igrama

Dulist

Suzvučje sjajnih ansambala Antiphonus i Concerto dei venti očaralo Dvor

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija