Aktualno

Dubrovački HZZO od danas pod splitskim

Dubrovačka ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje od danas je pripojena regionalnom uredu u Splitu.  

Naime, Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na današnjoj sjednici izmijenilo je Statut HZZO-a te će HZZO od sada djelovati kroz četiri regionalna ureda među kojima nema Dubrovnika. Regionalni uredi tako će biti Zagreb, Osijek, Rijeka i Split koji će upravljati svojim područnim službama.

Svaki od četiri regionalna ureda obavljat će stručne poslove iz djelokruga rada HZZO-a poput poslova zdravstvene zaštite, nadzora i kontrole nad ugovornim partnerima, međunarodne suradnje, knjigovodstvenih i financijskih poslova plaćanja računa te pravnih poslova i zastupanja.

Na lokalnoj razini područne službe, koje spadaju pod jedan od četiri regionalna centra, bavit će se ubuduće samo provedbom prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja te prijavama i odjavama zdravstvenog osiguranja. Oformljeno je novo tijelo HZZO-a, Vijeće za razvoj, čiji će zadatak biti unapređenje rada i uvođenje tehnoloških novina u redovnom provođenju poslova te briga o razvojnim projektima HZZO-a.

 

Pročitajte još

CHEF MARIJO CURIĆ ZA DULIST ‘Mislim da će nakon pandemije posjetitelji još dublje poštovati našu industriju’

Iva Dedo

PROMET ZRAČNIH LUKA Dubrovnik je ovog vikenda bio povezan sa sedam međunarodnih destinacija

Dulist

Psihologinja Nanda Kalafatović: OK je ne biti OK u ovakvoj situaciji

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija