Sport

DUBROVAČKI DUATLON U subotu svi u Gruž!

DUBROVAČKI DUATLON U subotu svi u Gruž!

Prvom Dubrovačkom duatlonu (trčanje – biciklizam – trčanje), jedinstvenom multi-sport spektaklu brzine i izdržljivosti kojeg povodom Feste svetog Vlaha u Dubrovniku u organizaciji Triatlon Kluba Dubrovnik, u subotu 4. veljače 2017. godine pridružit će se veći broj elitnih hrvatskih triatlonaca i triatlonki iz Dalmacije, Zagreba kao i vrhunski triatlonci i triatlonke iz regije.

Pored nekoliko profesionalaca i iskusnih utreniranih članova raznih triatlon klubova, sudjelovat će i dosta hrabrih i odlučnih sugrađana iz Dubrovnika s toga smatramo da ovaj brz i žestok događaj će dokazati da su i Dubrovnik i Dubrovkinje i Dubrovčani spremni za vansezonske športske događaje i aktivnosti na otvorenome, pogotovo danas sve popularnije sportove izdržljivosti!

Na prvi dubrovački duatlon dolaze i neki sudionici lanjskog dubrovačkog akvatlona kao i novi natjecatelji koji će se prvi put okušati na cestama i ulicama Dubrovnika. Trčat će se u Luci Dubrovnik od velikog mula do stope mosta na Kantafigu lučkim područjem i natrag dva kruga ukupno 5000m tj. 5km a zatim se odmah ide u tranziciju na biciklistički dio utrke koji je 20km tj dva kruga od luke do ACI marine. Iza najbržeg i najatraktivnijeg dijela utrke, biciklističkog dijela, ostaje natjecateljima i natjecateljicama još 2500m tj dva i po kilometra sprint trčanja u cilj. Prvi tj. pobjednici se već očekuju u cilju za oko samo sat vremena i koji minut ukupno, a limit cijele utrke duatlona je 2 sata za sve koji sudjeluju.

-S obzirom na veći broj sudionika kao i jedan broj manje iskusnih triatlonaca dio ceste od Kantafiga do ACI Marine Komolac bit će zatvoren za promet između 10:30 do 12 ujutro. Javni prijevoz Libertas za Mokošicu će prometovati alternativnim rutama. Molimo građane vozače i korisnike javnog prijevoza za razumijevanje i poštivanje privremenog kraćeg zatvaranja prometa spomenute dionice ceste uz rijeku. Svakako pozivamo sve sugrađane da dođu u Luku Gruž navijati i pratiti ovaj uzbudljiv sport, vidjeti sve ljubitelje triatlona, cestovne trkačke bicikle i opremu, a ako je kome usput moći će se pratiti utrka i duž biciklističke rute – od Batahovine do ACI Marine – ističu organizatori.

U sklopu programa planiran je i dječji duatlon 1km bicikl + 500m trčanje, u zaštićenom prostoru Luke Dubrovnik, kao i tradicionalna ekipna utrka tzv. Štafeta. Za ekipnu utrku i duatlon prijave su još otvorene. Ekipe za štafetu se prijavljuju unaprijed preko Triatlon Kluba Dubrovnik, tj organizatora, i moraju imati ukupno četiri natjecatelja: dva muška člana i dvije ženske. Sve informacije o događaju postupku prijave i ostalo što vas može zanimati možete dobiti mailom na info@dubrovnik-triathlon.com

Program događanja:
– 10:00 start utrke „Dječji Duatlon“ u Luci Dubrovnik (Gruž);
– 10:30 start DUBROVNIK DUATLON utrke – 5 km trčanje, 20 km bicikla, 2.5 km trčanje;
– 12:00 start ekipne utrke „štafeta 4×2 km“ – trčanje u Luci Dubrovnik (Gruž);
– 13:00 sati proglašenje pobjednice/ka duatlona i štafete.

Prijavite se do petka na jednu od ovih utrka, ako nemate ekipu za štafetu a želite trčati mi ćemo vam pomoći da je sastavite ili da se priključite nekome. Na duatlonu je obavezna ispravna bicikla i kaciga.
Vidimo se u Gružu!

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist