Aktualno

DUBROVAČKI BRANITELJ U TEŠKOM STANJU Božica Devčić: Na mog su Ivicu svi zaboravili

DUBROVAČKI BRANITELJ U TEŠKOM STANJU Božica Devčić: Na mog su Ivicu svi zaboravili

Stopostotni hrvatski ratni vojni invalid Domovinskog rata Ivica Devčić ovih je dana zbog problema s desnom rukom završio u bolnici, o čemu se može doznati iz objave njegove supruge Božice na društvenim mrežama.
Kako ističe, nakon teškog ranjavanja 6. prosinca 1991. godine, Ivica je ostao nepokretan, a oslonac su mu bile ruke. Međutim, prije trinaest godina imao je problem s lijevom, a sad i s desnom rukom. A zašto je o svemu tome Božica Devčić odlučila pisati u Facebook grupi Branitelji Dubrovnika? Zbog, kako kaže, nebrige pojedinaca pa i dubrovačke HVIDRA-e, za njenog supruga.

Njen post prenosimo u cijelosti:
-Eto nisam mislila ništa pisati, ali ne mogu više izdržati prepucavanja branitelja. Moj muž je ranjen 6. prosinca 1991. na prvoj crti bojišnice u Sustjepanu. Geler mu ozlijedio kralježnicu i tu su počeli problemi koji traju i dan danas, nakon 27 godina. Radi dekubitusa su mu morali amputirati obje noge u kukovima da mu spase život. Međutim njemu su oslonac ostale ruke. Kako je to veliki napor na ruke, pojavio se na lijevoj ruci tumor koji je operiran, ali još veće zlo, puknuo i mišić prije trinaest godina. Tu je opet nastao problem jer sve opterećenje ide na desnu ruku. Neki dan se dogodilo da je puknuo i desni mišić i moj Ivica završio u bolnici. Sad ne može ni s jednom rukom kako treba. Pitam se je li se dubrovačka HVIDRA upitala treba li tom čovjeku pomoć, kako će dalje. Jedino se javio gospodin Marko Mujan kojem zahvaljujem na pomoći za Ivicu, tu se pokazalo tko je čovjek kad ti je nevolja, a ne kad se jede i pije i ide posvuda. Nikad se neki ljudi ne sjete da bi toga čovjeka pozvali, neka se srame, neka se ugledaju na udruge u Zagrebu, uvijek zovu najteže invalide, a ovdje neki gledaju svoje interese. Ne mogu ovu neljudskost više trpiti. Dugo sam razmišljala bi li ovo napisala, ali sada mi se kap prelila i napisala sam. Neka neke bude sramota. Dosta mi je nekih osoba – napisala je Božica Devčić.

Pročitajte još

PERICA MARTINOVIĆ Volim Zagreb, ali pravo doma je ‘ođe’, u Gradu!

Ivana Mijić Vulinović

LJETNIKOVCI NA PRODAJU Od ruševine ispod Bourbona do tvornice paste na Ombli

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist