Aktualno

Dubravka Šuica u Dubrovnik dovodi vodeće stručnjake za Schengen

Dubravka Šuica

Dubravka Šuica 1. lipnja u Dubrovnik dovodi vodeće stručnjake za Schengen.

Naime, povodom priprema za pristup Republike Hrvatske Schengenskom prostoru, voditeljica hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove u Europskom parlamentu, Dubravka Šuica najavila je konferenciju o Schengenu kao jamstvu sigurnosti za građane EU, koja će se 1. lipnja održati u Dubrovniku.

-Okupila sam najveće stručnjake koji u ovom trenutku rade na ulasku Hrvatske u Schengenski prostor, ali i one koji imaju odgovore na naša otvorena pitanja. Kad govorimo o graničnom režimu, prva asocijacija je terorizam, no Schengen je prepreka i za kriminalce, koji građanima EU mogu nanijeti jednako veliku štetu. Hrvatska je posljednjih mjeseci ispunila sve političke uvjete za Schengen, a sigurna sam kako ćemo do kraja godine riješiti i tehničke parametre te se 2019. pridružiti Schengenskom prostoru. Naša stručnost i dosadašnje iskustvo osnažit će sigurnost Europske unije – poručila je organizatorica konferencije Dubravka Šuica.

Na konferenciji se očekuje i povjerenik EK za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopoulos, video porukom izlaganje će imati i povjerenica EK za digitalno gospodarstvo i društvo Mariya Gabriel, a najavljeni su i državna tajnicaMinistarstva vansjkih i europskih poslova Andreja Metelko Zgombić te ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić.

Na konferenciji će sudjelovati i glavni ravnatelj policije Nikola Milina kao i načelnik sektora za međunarodnu sigurnost i obrambenu suradnju Ministarstva obrane Tomislav Galić, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dekan Veleučilišta VERN i načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. Uvodne govore imat će uz Šuicu gradonačelnik Mato Franković, dok će završni govor održati župan Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

Radnicima u ugostiteljstvu minimalne plaće povećane za prosječno 17 posto

Dulist

Peru Vićanu sud zabranio korištenje pomorskog dobra bez koncesije!

Dulist

Maro Kapović imenovan predsjednikom Sveučilišnog vijeća u Dubrovniku

Dulist