Crna kronika

Dubrovčanin pijan vozio Čokolinom pa ‘popio’ i pet tisuća kuna kazne

Dubrovčanin pijan vozio Čokolinom pa 'popio' i pet tisuća kuna kazne

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom dok prometnih nesreća s lakše i teže ozlijeđenim osobama nije bilo.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 271 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 133 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 10 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 7 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 5 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 22 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 36 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja – poručili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Najveća koncentracija alkohola od 1,49 g/kg izmjerena je 25-godišnjaku, koji je u ranim jutarnjim satima, 6. prosinca, tijekom redovne kontrole prometa zatečen u Dubrovniku, u Ulici dr. Vladka Mačeka, prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.

Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan obavezni prekršajni nalog u iznosu od pet tisuća kuna. Također, izdana mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca. To je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist