Sport

DU MOTION Za Doris Bender prikupljeno više od 14 tisuća eura!

DuMotion Vise od utrke Dubrovacki polumaraton 17

Jedan od najemotivnijih trenutaka ovogodišnjeg, netom završenog Du Motiona, svakako je bio prizor Straduna ispunjenog prepoznatljivim plavim majicama humanitarne Dubrovnik 5K utrke koja se ove godine trčala za 23-godišnju Doris Bender. Veliko srce Dubrovnika ponovo se iskazalo – 1202 sudionika utrke 5K prikupilo je za Doris 14.424 eura, odnosno oko 108.677 kuna!

Podsjetimo još jednom, hrabra lavica Doris je zbog teške plućne bolesti i niza drugih dijagnoza na bolničkom liječenju već više od dvije godine, u gotovo potpunoj izolaciji od vanjskog svijeta. Dubrovčani svih generacija i njihovi gosti ovu su joj nedjelju poslali snažnu poruku podrške i puno pozitivne energije. Svojim su uključivanjem u utrku, bilo trčanjem ili navijanjem, sudjelovali i u prikupljanju novčanih sredstava koja će joj pomoći u nastavku njene borbe.

.Spremnost naših sugrađana da pomognu uvijek ostavlja bez riječi. Veliko hvala apsolutno svima koji su se odazvali pozivu i uključili u ovu akciju, srca su nam ispunjena ponosom zbog njenog uspjeha. Svi smo svjesni koliko ovo znači Doris, koja nas je pratila putem društvenih mreža i vidjela da smo svi uz nju, i sada i ubuduće, sve do ozdravljenja. Zahvaljujemo svima i na strpljenju i podršci koju su nam ponovo iskazali u realizaciji cijelog Du Motiona, prije svega PU dubrovačko-neretvanskoj i svim gradskim službama, kao i našim nevjerojatnim volonterima, bez čijeg truda i entuzijazma ovo ne bi mogli organizirati na ovoj razini – istaknuo je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Vrijedi istaknuti kako su na ovogodišnjem Du Motionu sudjelovali i svi oni za koje se trčalo na ranijim 5K utrkama: predstavnici Udruge za Down sindrom Dubrovačko neretvanske županije i Društva multiple skleroze Dubrovačko neretvanske županije, Ante Kolunđija koji je ponovo odradio Dubrovački polumaraton, Nevio Krešić koji je istrčao 5K utrku i postao najmlađi Du Motion koordinator te Karla Sentić koja je zabilježila najvažnije trenutke na Stradunu fotoaparatom.

Svi su oni dio velike Du Motion obitelji, obitelji koja će s velikim veseljem dočekati i Doris na Stradunu čim joj to zdravlje bude dopuštalo.

Pročitajte još

ODLIČAN REZULTAT Juraj Barčot sedmi u Europi!

Dulist

Gallagher susreo Elvisa u Gracelandu vaterpola

Dulist

Teniski klub Libertas osvojio 3. Hrvatsku tenisku ligu

Dulist