Sport

DU MOTION Humanitarna utrka 5K trči se za Petru i ‘djecu sunca’!

DU MOTION Humanitarna utrka 5K trči se za Petru i 'djecu sunca'!

Nakon Karle Sentić i Nevija Krešića, veliko srce Dubrovnika ove će godine kucati za ‘djecu sunca’ Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, sav prihod od humanitarne 5K utrke, koja će se 29. travnja trčati u sklopu popularnog trkačkog događanja Du Motion, namijenjen je Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije.

Udruga je osnovana 2008. i trenutno ima 30 djece i mladih. Mlađa djeca uključena su u rad s rehabilitatorima, a starija u dnevne radionice u sklopu gospodarske djelatnosti pokrenute prije tri godine. Od pokretanja do danas puno je učinjeno po pitanju senzibiliziranja javnosti te uključivanja djece u vrtiće i škole, no i dalje su prisutne prepreke kod uključivanja u tržište rada.

-Cilj nam je osvijestiti ljude da naša djeca žele i mogu biti ravnopravni članovi društva ako im se pruži prilika. Uz veliki rad i trud mogu postići velike rezultate, što se vidi i na primjeru naše Petre Vićan – izjavila je Sonja Majer iz Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije.

Upravo je 15-godišnja Petra Vićan lice ovogodišnje kampanje 5K utrke. Kći proslavljenog Jugaša i bivšeg vratara hrvatske vaterpolske reprezentacije Frane Vićana, prošle je godine osvojila prvo juniorsko mjesto na 200m kraul na Europskom prvenstvu za osobe s Downovim sindromom. Nakon niza osvojenih medalja u Hrvatskoj, bilo joj je to prvo veliko europsko natjecanje, na kojem je odmah zablistala i pokazala da je pred njom svjetla sportska budućnost.

Sa željom da ovakvih priča bude više, Du Motion se pridružuje akciji senzibiliziranja građana i kroz svoju utrku 5K za Udrugu namjerava prikupiti dio sredstva potrebnih za rehabilitacije i uključivanje djece u nove metode rada, edukaciju roditelja za rad s djecom te kupovinu potrebne opreme.

Akciji se, osim trčanjem, možete pridružiti i kupnjom navijačkog paketa s rekvizitima za bodrenje trkača na Stradunu.

Prijave za utrku i više informacija o Du Motionu potražite na službenoj stranici.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist