Kultura

DSO i Dubravka Tomšič-Srebotnjak u Kneževom dvoru

DSO i Dubravka Tomšič-Srebotnjak u Kneževom dvoru

Posljednji tjedan Međunarodnog glazbenog festivala „Dubrovnik u pozno ljeto“ koncertom otvaraju Dubrovački simfonijski orkestar i ugledna slovenska pijanistica dubrovačkog porijekla Dubravke Tomšič-Srebotnjak.

Koncert će se održati večeras u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat, a orkestrom će ravnati Christoph Campestrini, glazbeni direktor Festivala.

Dubravka Tomšič-Srebotnjak svirala je uz vodeće europske, američke i australske orkestre, održala više od 5000 koncerata u najvećim centrima Europe (Pariz, Salzburg, London, Prag, Berlin, Leipzig, Dresden, München, Zürich, Moskva, Sankt Peterburg i dr.), Amerike (New York, Chicago, Los Angeles, Boston, San Francisco, Cleveland, Detroit, Atlanta, Ciudad de México i dr.), Australije (Melbourne, Sydney, Adelaide itd.), Azije i Istočne Afrike.

Gostovala je na najuglednijim svjetskim festivalima, a 2003. godine osvojila je Grand Prix du Disque Lisztova društva u Budimpešti. Dobitnica je brojnih prvih nagrada i priznanja, između ostalih Međunarodnog Mozartovog festivala u Bruxellesu 1967. Od 1966. profesorica je na Muzičkog akademiji u Ljubljani, a godine 2013. dodjeljen joj je naziv profesor emeritus.

Na programu je F. Schubert (Simfonija br. 3 u D duru), F. Chopin (Andante spianato i Velika briljantna poloneza) i J. Haydn (Simfonija br. 104 u D duru, Hob. I:104 ‘London’).

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist