Sport

DRŽAVNO PRVENSTVO U BADMINTONU Dubrovački učenici izvrsni, osvojili tri prva mjesta!

DRŽAVNO PRVENSTVO U BADMINTONU Dubrovački učenici izvrsni, osvojili tri prva mjesta!

Ovaj petak, 8. travnja, u Šibeniku u dvorani OŠ Meterize održala su se državna polufinalna natjecanja školskih sportskih društava u badmintonu za osnovne i srednje škole (regija jug).

Učenice i učenici dubrovačkih škola zabilježili su izvrsne rezultate osvojivši 3 prva mjesta.

U natjecanju osnovnih škola djevojčice OŠ Ivana Gundulića u sastavu Barbara Janičić, Nikolina Kabiček, Maja Makivić i Mara Palfi (voditeljica Ana Medo) osvojile su prvo mjesto.

U finalu su pobijedile Zadranke sa 3:0, a prethodno su u polufinalu istim rezultatom bile bolje od Splićanki. Četvrte je bila Šibenčanke.

Djevojke iz Gimnazije Dubrovnik u sastavu Mara Vlašić, Katarina Matana, Ivana Varela i Andrea Šuljak (voditelj Vlaho Zlošilo) također su bile najbolje u natjecanju srednjih škola, a pobijedile su u dva meča sa po 3:0 i to ekipe iz Splita i Šibenika.

Kod mladića u natjecanju srednjih škola najbolja je isto bila Gimnazija Dubrovnik u sastavu Lukša Zlošilo, Marino Njirić, Ivan Butigan i Leon Đapić (voditelj Vlaho Zlošilo).

Oba meča protiv Splita i Šibenika su dobili sa po 3:0.

Sve tri ekipe su se plasirale na završnicu natjecanja državnog prvenstva škola u badmintonu, koje će se ove godine održat u Poreču, i to od 24.-26. travnja za osnovne, te od 26.-28. travnja za srednje škole.

Badminton Regija Jug Natjecanje u Sibeniku (1)
Šibenik badminton regija JUG – osnovne škole djevojčice – pobjednice OŠ Ivana Gundulića (s lijeva na desno: Maja Makivić, Barbara Janičić, Mara Palfi, Nikolina Kabiček i voditeljica Ana Medo)

Badminton Regija Jug Natjecanje u Sibeniku (2)

Šibenik badminton regija JUG – srednje škole djevojke – pobjednici Gimnazija Dubrovnik (s lijeva na desno: Mara Vlašić, Katarina Matana, Ivana Varela, Andrea Šuljak i voditelj Vlaho Zlošilo)

Badminton Regija Jug Natjecanje u Sibeniku (3)

Šibenik badminton regija JUG – srednje škole mladići – pobjednici Gimnazija Dubrovnik (s lijeva na desno: Ivan Butigan, Leon Đapić, Lukša Zlošilo, Marino Njirić i voditelj Vlaho Zlošilo)

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist