Crna kronika

Državljanin SAD-a (24) oštetio tvrtku u Dubrovniku za milijun kuna

Državljanin SAD-a (24) oštetio tvrtku u Dubrovniku za milijun kuna

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske, 24-godišnji državljanin SAD-a se sumnjiči za počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

To su zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine, povreda prava iz socijalnog osiguranja, prijevara i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, raspolagao novčanim sredstvima po digitalnom računu trgovačkog društva za vlastite potrebe

Sumnjiči se da je, kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, raspolagao novčanim sredstvima po digitalnom računu trgovačkog društva za vlastite potrebe, čime je oštetio trgovačko društvo, iako je znao da se navedena sredstva trebaju upotrijebiti za redovno poslovanje trgovačkog društva.

Nadalje, osumnjičeni ostvarene prihode preko računa firme nije prijavio u svojim poslovnim knjigama na koji način je izbjegao plaćanje poreza na dobit.

Osim navedenog, također je utvrđeno kako je prevario zaposlenika ne isplativši mu sve dogovorene plaće dok zasnivanje radnog odnosa nije prijavio nadležnim službama. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i kako osumnjičeni nije vodio poslovne knjige društva koje je zakonski bio obvezan voditi.

Ukupna materijalna šteta pričinjena kaznenim djelima iznosi 1.034.195 kuna.

Policija je protiv osumnjičenog 24-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 24-godišnjak se već nalazi u istražnom zatvoru zbog počinjenog kaznenog djela Prijevara.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

POTRES KOD PELJEŠCA! Zatreslo se u moru uz obalu

Dulist

Sudar dvaju vozila na Mostu dr. Franja Tuđmana

Dulist

PROMETNA KOD LERA Automobil naletio na pješaka, ima ozlijeđenih

Dulist