Aktualno

Država preuzima lokalne bolnice?

Odgovarajući na pitanje HDZ-ova vijećnika Mata Frankovića o problemima s lijekovima u OB Dubrovnik, župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako se nada da sanacija dugova samo u kliničkim centrima, nije „zapravo manevar da se županijske bolnice pretvore u državne“.

– Nastupili su problemi oko nabave sredstava u Općoj bolnici Dubrovnik jer limiti HZZO-a nisu dovoljni za rad bolnice. Iako je bolnica tražila veća sredstva ona još nisu odobrena. Uz manjak sredstava tu je i dug HZZO-a prema bolnici, za koji se nadamo da će biti isplaćen. Država je sanirala kliničke centre u svom vlasništvu u kojima ne postoje ovakvi problemi. Smatramo da država i Ministarstvo zdravlja trebaju napraviti sanaciju i lokalnih bolnica te očekujemo da se pristupi novim razgovorima kako bi se normalno nabavljali lijekovi. Nadam se da država neće županijske bolnice pretvoriti u državne, jer bi to bila centralizacija, što je za nas neprihvatljivo –  naglasio je župan.

I na ovoj sjednici bilo je riječi o obustavi projekta Centra za gospodarenje otpadom.

Na županom odgovor, kako o stanju u bolnici, tako i vezano za Centar za gospodarenje otpadom,  opet je reagirao SDP-ov Mladen Marelić.

– HDZ je bio na vlasti u državi osam godina i 4 u Županijji, a ništa niste napravili. Vi snosite punu odgovornost za bolnicu i deponij, vi birate i postavljate ravnatelja, upravu i članove Nadzornog odbora – poručio je Marelić.

– Nemate pravo odgovarati na pitanja koja su postavljeni meni – odgovorio je župan Dobroslavić.

Pročitajte još

‘SOLIDARNOST NA DJELU 2021.’ Crveni križ poziva: ‘Ne dvoji, za drugog izdvoji!’

Dulist

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

BILI SMO NA PROBI USUSRET VELIKOJ PROSLAVI KUD-A ‘MARKO MAROJICA’ Bala zajedno i mlado i staro! Već 45 godina čuvaju župsku tradiciju

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija