Županija

“Država ne prepoznava dovoljno prometni problem županije”

"Država ne prepoznava dovoljno prometni problem županije"

Sastanak na temu “Prometno povezivanje Dubrovačko-neretvanske županije” održan je danas u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije u hotelu Valamar Lacroma.

– Imali smo radionicu o održivim prometnim sustavima u županiji. Sudionici su bili predstavnici gradova i općina, tvrtki i ustanova koji se bave prometom, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastructure i JASPERS-a kao konzultanta Europske komisije. Razgovarali smo o nacrtu Strategije prometnog razvoja Hrvatske, prometnim rješenjima u strateškim prostorno-planskim dokumentima županije, kao i o konceptu funkcionalne regije Dubrovačko-neretvanske županije – kazao je tom prilikom župan Nikola Dobroslavić.

– Zaključili smo kako u nacrtu Strategije prometnog razvitka Republike Hrvatske nije dovoljno prepoznata problematika Dubrovačko-neretvanske županije. To je potrebno doraditi i to ćemo napraviti kroz koncept funkcionalne regije, u suradnji s dionicima iz županije, Ministarstva i JASPERS-a – dodao je Dobroslavić nakon sastanka koji je okupio šesdesetak sudionika.

Pročitajte još

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist