Grad

Društveni dom na Mrčevu dobio novi krov!

dom mrcevo

Grad Dubrovnik nastavlja realizaciju projekata uvrštenih u ovogodišnji gradski proračun na prijedlog građana, pa su tako u sklopu participativnog budžetiranja građani s područja Mjesnog odbora Mrčevo izglasali obnovu krova na objektu bivše osnovne škole, današnjem prostoru društvenog doma, a radovi su uspješno privedeni kraju.

Nakon što su demontirani stari pokrov i letve, na zahtjev mještana i MO-a odustalo se od djelomične zamjene i popravka dotrajale nosive krovne konstrukcije te je umjesto planiranog popravka izvršena zamjena stare krovne konstrukcije u potpunosti novom do isteka sredstava.

Stari pokrov od kupe Francuzice zamijenjen je pokrovom od kupe Mediteran. Sanirani su horizontalni betonski krovni kanali, ugrađen je novi limeni opšav i novi vertikalni oluci. Na spoju horizontalnih krovnih kanala sa zidovima izvedena je hidroizolacija, kao i u unutrašnjosti horizontalnih betonskih kanala. Vrijednost izvedenih radova je 45.937,35 eura bez PDV-a, a radove je izvela tvrtka Lapad graditelj d.o.o..

Preostali, manji dio krova, obnovit će se također kroz projekt participativnog budžetiranja, jer su mještani Mrčeva u ovogodišnjem procesu odabrali nastavak uređenja objekta društvenog doma za izvedbu u 2025. godini. Uz završetak radova na krovnoj konstrukciji planirani su radovi na unutarnjem uređenju, uključujući instalacije električne energije i zamjenu vanjskih otvora.

Podsjetimo, u 2024. godini proveden je drugi proces glasovanja u sklopu projekta Participativno budžetiranje u organizaciji Grada Dubrovnika te Dubrovačke razvojne agencije DURA, a građani Dubrovnika ponovno su odabrali najbolje od prijavljenih projekata koji će se realizirati u sklopu gradskog proračuna za 2025. godinu. Pojedinačne vrijednosti projekata iznose do 60 tisuća eura po mjesnom odboru i do 120 tisuća eura po gradskom kotaru.

Foto: Grad Dubrovnik 

Pročitajte još

NOVI TJEDAN CDMO-A Pogledajte koje vas radionice očekuju

Dulist

Voda s izvorišta Palata može se koristiti za piće!

Dulist

REAKCIJA GRADA Investitor parkirališta morao je osigurati adekvatnu oborinsku odvodnju

Dulist