Kultura

Drugi svijet Eugena Varzića

Likovni umjetnik Eugen Varzić predstavio je u suradnji sa Državnim arhivom u Dubrovniku ciklus slika Drugi svijet, koji je prethodno predstavljen u galeriji Zvonimir u Zagrebu i Istarskoj sabornici u Poreču.

 
Prezentacija slika i svečano otvorenje održano je ovog četvrtka u Palači Sponza. Izložba predstavlja 20 slika većeg formata, koje u sebi imaju integrirani QR kod, putem kojeg promatrač odlazi na blog kojeg je umjetnik vodio za vrijeme stvaranja slika. Blog opisuje svaku sliku, te sadrži fotografije izrade slika u gotovo svim fazama. Slikar je pokušao maksimalno približiti proces stvaranja, te na određeni način demistificirati stvaranje slika.
 
Novi ciklus slika, Drugi Svijet, cijeli koncept projekta, nosi u sebi ideju otvaranja likovnog umjetnika prema promatraču, korištenje suvremenih tehnologija i interneta, a sve kroz klasični slikarski pristup, odnosno štafelajnu sliku.
Predgovore kataloga potpisuju Marino Baldini i Vinicije B. Lupis, koji su postav u Dubrovniku i otvorili.
Izložba ostaje otvorena do 6.srpnja 2012. godine.
 

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA ‘NAPOLEONOVA CESTA U DALMACIJI’ S tih 500 kilometara tada makadamskog puta se i danas koristimo

Dulist

Luki Šeriću i Iris Mihajlović uručena nagrada ‘Plautilla’

Dulist

SJAJNA VIJEST Prvi put nakon 1998. Dubrovnik dobiva srednju baletnu školu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija