Kultura

Drugi svijet Eugena Varzića

Likovni umjetnik Eugen Varzić predstavio je u suradnji sa Državnim arhivom u Dubrovniku ciklus slika Drugi svijet, koji je prethodno predstavljen u galeriji Zvonimir u Zagrebu i Istarskoj sabornici u Poreču.

 
Prezentacija slika i svečano otvorenje održano je ovog četvrtka u Palači Sponza. Izložba predstavlja 20 slika većeg formata, koje u sebi imaju integrirani QR kod, putem kojeg promatrač odlazi na blog kojeg je umjetnik vodio za vrijeme stvaranja slika. Blog opisuje svaku sliku, te sadrži fotografije izrade slika u gotovo svim fazama. Slikar je pokušao maksimalno približiti proces stvaranja, te na određeni način demistificirati stvaranje slika.
 
Novi ciklus slika, Drugi Svijet, cijeli koncept projekta, nosi u sebi ideju otvaranja likovnog umjetnika prema promatraču, korištenje suvremenih tehnologija i interneta, a sve kroz klasični slikarski pristup, odnosno štafelajnu sliku.
Predgovore kataloga potpisuju Marino Baldini i Vinicije B. Lupis, koji su postav u Dubrovniku i otvorili.
Izložba ostaje otvorena do 6.srpnja 2012. godine.
 

Pročitajte još

U MALE BRAĆE Verdijev Requiem izvest će 160 izvođača pod ravnanjem maestra Widjaje

Dulist

U ČETVRTAK Otvorenje izložbe ‘Dijalog s Držićem’ u Umjetničkoj galeriji

Dulist

KRŠĆANSKO LICE KULTURE Predstavljanje knjige ‘Vjera, umjetnost i kultura u susretu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija