DuList IN

DRUGI DAN FESTIVALA Posjetitelje naučili kako posaditi lukovice i uzgojiti tulipan

DRUGI DAN FESTIVALA Posjetitelje naučili kako posaditi lukovice i uzgojiti tulipan

U sklopu festivala kultura Treće uho danas se u Obrtničkoj školi Dubrovnik održala radionica “Kako posaditi i uzgojiti tulipan?” gdje su učenici, nakon kratke uvodne prezentacije o tulipanima općenito, samostalno posadili tulipane u posude.

Treće uho je kulturno – umjetnički festival koji već osmu godinu zaredom ima za cilj promicanje drugih kultura, svjetova, tradicije, gastronomije, glazbe i plesa u Dubrovniku kroz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte. Ove godine tema je Nizozemska, a ovo je tek drugi dan festivala. Kako su volonteri udruge skupa sa profesorima učenike naučili saditi tulipane, tako su i nas učenici nečemu naučili.

Naime, radi se o projektu “Dubrovačka mirisna spirala prijateljstva” u sklopu Edukacijskog i tematskog parka koji se nalazi u okolišu dviju škola u Dubrovniku, a čije je uređenje u tijeku. Suhozidnom tehnikom izgrađenu spiralu ljekovitog i aromatičnog bilja održavaju i provode učenici zanimanja pomoćni cvjećar u sklopu nastave stručne prakse. Unatoč svojim poteškoćama, oni nesebičnim angažmanom već godinama oplemenjuju naš okoliš i naše duše.

Osim isticanja važnosti očuvanja kulturne baštine gradnje suhozida, jačanja svijesti mladih o važnosti odvojenog prikupljanja otpada i poticanja da slobodno vrijeme provode na otvorenom promičući nepušenje i zdrav stil života kao najvažniji cilj, valja istaknuti, povezivanje i uključivanje u rad učenika svih zanimanja kojima će taj način rada olakšati svakodnevno druženje smanjujući osjećaj različitosti i cijeneći i najmanji doprinos.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist