Sport

Druga pobjeda “Barakuda”

Druga pobjeda "Barakuda"

U drugom nastupu na Europskom prvenstvu u vaterpolu Hrvatska je došla do važne pobjede protiv Crne Gore 10:8, jednog od kandidata za zlatnu medalju.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i vrlo brzo pogocima Nikše Dobuda i Mara Jokovića imala prednost od dva pogotka prednosti. Crnogorci nakon toga dolaze na 2:2 golovima Radovića, međutim pet sekundi prije kraja četvrtine Bušlje pogađa za prednost 'Barakuda' 3:2. U drugoj četvrtini Boškvić je pogodio za 4:2 iz peterca te drugi put na utakmici doveo 'Barakude' na dva razlike, ali se ni nakon toga Crnogorci nisu predali.

Obradović je svojim drugim pogotkom pogodio za 5:3, no 'žilavi' Crnogorci preko Zlokovića i Janovića dovode utakmicu u egal (5:5). U trećoj dionici Pavić se istaknuo u više navrata, a Hrvatska pogocima Sukna i Dobuda po treći put dolaze na dva pogotka prednosti (7:5). Crnogorci se vraćaju sjajnim udarcima izvana i dolaze na 7:7, a do kraja četvrtine po gol sa svake strane.

Posljednju četvrtinu 'Barakude' su dobile 2:0 te tako osigurale nova tri boda. Fantastični Pavić je ponovno briljirao sa svojim obranama, a Dobud i Joković su riješili pitanje pobjednika. Vrijedi istaknuti  da su sve pogotke u večerašnjem susretu za Hrvatsku postigli svi Dubrovčani! Dobud je pogodio tri puta, Joković i Sukno po dva, a po jedan pogodak postigli su Obradović, Bušlje i Bošković. 

Skupina B, 2. kolo
Hrvatska – Crna Gora 10:8 (3:2, 2:3, 3:3, 2:0)
Plivalište Pieter van den Hoogenband
Gledatelja 500
Suci: Vasileiou (Grčka) i Sadekov (Rusija)
Hrvatska – Pavić (15 obrana), Burić, Bošković (1), Dobud (3), Joković (2), Muslim, Karač, Bušlje (1), Sukno (2), Barač, Paškvalin, Obradović (1), Buljubašić
Crna Gora – Ščepanović (5 obrana), Brguljan, Pasković, Petrović, Klikovac, Radović (2), M. Janović (1), N. Janović, Ivović (1), Zloković (2), Gojković (2), Jokić, Radić
Igrač više: Hrvatska 4/7, Crna Gora 2/5
Peterci: Hrvatska 3/3, Crna Gora /

Raspored i rezultati Hrvatske reprezentacije
16. siječnja Hrvatska – Rumunjska 10:7
17. siječnja Crna Gora – Hrvatska 8:10
19. siječnja Srbija – Hrvatska
21. siječnja Hrvatska – Njemačka 
23. siječnja Španjolska – Hrvatska 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist