Kultura

Druga pjesnička zbirka Stanka Krnjića

Druga zbirka pjesama Stanka Krnjića „Zrak poprskan narančom“ predstavljena je ovog četvrtka u Saloči od zrcala. Riječ je o izdanju Društva dubrovačkih pisaca kojim se nakon 10 godina ponovno susrećemo s Krnjićevim pjesništvom.

– Nakon pauze od preko deset godina i prve zbirke „Korijeni“ objavljene 2001. godine, ponovno su pred nama pjesme mladog autora. Prvo je to ovogodišnje izdanje u najavljenom nizu ove udruge, koja je i osmišljena i pokrenuta upravo sa željom da objavljuje pisanu riječ dubrovačkih autora – kazao je voditelj večeri Boris Njavro, predsjednik sve aktivnijeg Društva dubrovačkih pisaca.
Među publikom na predstavljanju je bila i Marija Nadilo, urednica prve zbirke Stanka Krnjića „Korijeni“ koja se prisjetila njihovog susreta u školi i prvi autorovih pjesničkih traženja te je pročitala dvije pjesme iz „Zraka poprskanog narančom“.

Zanimljivo je bilo u nastavku predstavljanja čuti interpretaciju Krnjićevih pjesama od strane njegova prijatelja Joška Mikulića, ali i od samog autora. O samom stilu i izričaju, jasnoći i britkosti poruke u pjesmama iz zbirke govorila je Tajana Martić, dok je promociju zaključio sam autor pročitavši jednu od svojih pjesama kao zahvalu okupljenim na ovoj ugodnoj poetskoj večeri.
 
 
 

Pročitajte još

Mladi glazbenici Barbara Ćorak i Ivo Baule održat će koncert u čast Vlahu Bukovcu

Dulist

Večer J. S. Bacha u izvedbi Maka Grgića i Meagan Martin

Dulist

‘Konavoski tkalci’ vraćaju se doma za rođendan Vlaha Bukovca!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija