Kultura

Druga pjesnička zbirka Stanka Krnjića

krnjic101

Druga zbirka pjesama Stanka Krnjića „Zrak poprskan narančom“ predstavljena je ovog četvrtka u Saloči od zrcala. Riječ je o izdanju Društva dubrovačkih pisaca kojim se nakon 10 godina ponovno susrećemo s Krnjićevim pjesništvom.

– Nakon pauze od preko deset godina i prve zbirke „Korijeni“ objavljene 2001. godine, ponovno su pred nama pjesme mladog autora. Prvo je to ovogodišnje izdanje u najavljenom nizu ove udruge, koja je i osmišljena i pokrenuta upravo sa željom da objavljuje pisanu riječ dubrovačkih autora – kazao je voditelj večeri Boris Njavro, predsjednik sve aktivnijeg Društva dubrovačkih pisaca.
Među publikom na predstavljanju je bila i Marija Nadilo, urednica prve zbirke Stanka Krnjića „Korijeni“ koja se prisjetila njihovog susreta u školi i prvi autorovih pjesničkih traženja te je pročitala dvije pjesme iz „Zraka poprskanog narančom“.

Zanimljivo je bilo u nastavku predstavljanja čuti interpretaciju Krnjićevih pjesama od strane njegova prijatelja Joška Mikulića, ali i od samog autora. O samom stilu i izričaju, jasnoći i britkosti poruke u pjesmama iz zbirke govorila je Tajana Martić, dok je promociju zaključio sam autor pročitavši jednu od svojih pjesama kao zahvalu okupljenim na ovoj ugodnoj poetskoj večeri.
 
 
 

Pročitajte još

DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE U petak nastupaju Irena Parlov i Stevan Karanac

Dulist

U UMJETNIČKOJ GALERIJI Performans splitske suvremene umjetnice Nine Kamenjarin

Dulist

IZLOŽBA ‘IGRE BOJA’ Posveta preminulom članu DULU-a Nikoli Dubčiću Ninu

Dulist