Kultura

Druga pjesnička zbirka Stanka Krnjića

Druga zbirka pjesama Stanka Krnjića „Zrak poprskan narančom“ predstavljena je ovog četvrtka u Saloči od zrcala. Riječ je o izdanju Društva dubrovačkih pisaca kojim se nakon 10 godina ponovno susrećemo s Krnjićevim pjesništvom.

– Nakon pauze od preko deset godina i prve zbirke „Korijeni“ objavljene 2001. godine, ponovno su pred nama pjesme mladog autora. Prvo je to ovogodišnje izdanje u najavljenom nizu ove udruge, koja je i osmišljena i pokrenuta upravo sa željom da objavljuje pisanu riječ dubrovačkih autora – kazao je voditelj večeri Boris Njavro, predsjednik sve aktivnijeg Društva dubrovačkih pisaca.
Među publikom na predstavljanju je bila i Marija Nadilo, urednica prve zbirke Stanka Krnjića „Korijeni“ koja se prisjetila njihovog susreta u školi i prvi autorovih pjesničkih traženja te je pročitala dvije pjesme iz „Zraka poprskanog narančom“.

Zanimljivo je bilo u nastavku predstavljanja čuti interpretaciju Krnjićevih pjesama od strane njegova prijatelja Joška Mikulića, ali i od samog autora. O samom stilu i izričaju, jasnoći i britkosti poruke u pjesmama iz zbirke govorila je Tajana Martić, dok je promociju zaključio sam autor pročitavši jednu od svojih pjesama kao zahvalu okupljenim na ovoj ugodnoj poetskoj večeri.
 
 
 

Pročitajte još

KONCERT U MALE BRAĆE Sv. Vlaho i Dubrovnik u riječi i glazbi dubrovačkih autora

Dulist

[FOTO/VIDEO] Prikazan film o trombunjerima, čuvarima Feste i tradicije

Dulist

Klasik ‘Ana Karenjina’ večeras na Velikoj Sceni!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija