Crna kronika

DRAMATIČNO NA POŽARIŠTU Vatrogasna zajednica: Na terenu 130 vatrogasaca, gašenje otežava jak vjetar

pozar plat zupa dubrovacka srpanj 2023 0 1

Borba s požarom u Župi dubrovačkoj i dalje traje nakon što je orkanski vjetar poremetio sve što su vatrogasci do tada postigli, naveo je Simović.

Žurba je nužna, objasnio je, s obzirom na to da je Župa mala površinom, ima veliku naseljenost te je turistički razvijena. – Ako krene na buru, imat ćemo stvarno velikih problema – rekao je također.

Zbog velikog vjetra u jednom su se trenutku kanaderi povukli, ali ipak nisu odustali od Župe te nastavljaju borbu.  Na požarištu je dramatično, a požar je sve bliže kućama

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice poslali su priopćenje za medije vezano za požare otvorenog prostora.

– Orkansko jugo koje puše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji prouzročilo je jako širenje požara otvorenog prostora na području Župa dubrovačka Plat. Zbog vjetra zračne snage nisu mogle djelovati, a dva Canadaira koja se nalazila na punjenju gorivom u Zračnoj luci Dubrovnik upućeni su na požarište, no vraćeni su jer nisu imali uvjete za rad.

Uz domaće snage i pripadnike Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, na požarište su upućeni i pripadnici intervencijskih vatrogasnih postrojbi Split, Zadar i Šibenik, te je na terenu ukupno oko 130 vatrogasaca.

‘U ovome trenutku objekti nisu ugroženi, ali radi se o velikoj fronti gašenja koju otežava jak vjetar. U pripravnosti su i vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske i Istarske županije te se ulaže maksimalan napor da se požar zaustavi’, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Dodajmo kako je požar koji je u popodnevnim satima izbio na području Seget Gornji-Labinštica u Splitsko-dalmatinskoj županiji pod kontrolom vatrogasaca – stoji u priopćenju.

Pročitajte još

MOTOCIKLIST PREVEZEN U BOLNICU Prometna u Baćini

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Sudar dva automobila i taksija

Dulist

ZAVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE 61-godišnjak kružnom prevarom ukrao gotovo 28 tisuća eura

Dulist