Sport

DRAGIĆ O SURADNJI S BAD HOMBURGOM “Njemačka je kolijevka rukometa, nadam se dugogodišnjoj suradnji”

DRAGIĆ O SURADNJI S BAD HOMBURGOM “Njemačka je kolijevka rukometa, nadam se dugogodišnjoj suradnji”

Njemačka je kolijevka rukometa i interes nam je surađivati s klubom iz te zemlje. Kao što su naši gradovi bratski, nadam se da će i naši klubovi postati bratski. Nadam se dugogodišnjoj suradnji -istaknuo je dopredsjednik RKHM Dubrovnika Ivo Dragić na konferenciji za medije u Gospinom polju povodom dolaska mladih rukometaša iz grada prijatelja Bad Homburga u Dubrovnik.

-Jako smo zadovoljni suradnjom s Bad Homburgom. Nakon nogometa, tenisa i džuda na red je došao rukomet. Ono što je vaterpolo u Dubrovniku, to je rukomet u Bad Homburgu. Osmislili smo im sedmodnevni boravak, a očekujemo da će se ostvariti razmjena mladih sportaša – izjavio je gradski pročelnik za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.

-Grad je predivan i zbilja smo sretni što smo ovdje. Hvala na gostoprimstvu i veselimo se novim poznanstvima. Naš klub je tradicionalno jak i želimo se Dubrovčanima predstaviti u najboljem svjetlu, jer mi igramo malo drukčiji rukomet nego Dubrovčani – kazao je trener JSG Gonzenheim/Ober-Eschbach Oliver Cychy.

-Dogovorili smo zajednički trening kako bismo predstavili svoj rad. U subotu slijedi turnir, kada ćemo igrati rukomet, ali se i družiti -rekao je trener mlađih uzrasta u RHKM Dubrovnik Vide Vlahić.

Prigodnim riječima medijima su se obratili i Levin Baumann te Petar Krešimir Puđa, kapetani U12 i U14 ekipa, izjavivši da su oduševljeni gostoprimostvom Dubrovčana i ljepotom grada.

Međunarodni rukometni turnir održat će se u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Mokošica u subotu od 10 sati, a uz mlade rukometaše RKHM Dubrovnika i JSG Gonzenheim/Ober-Eschbach trebali bi nastupiti i mladići iz RK Mokošica.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist