Crna kronika

Doznajemo zašto je Grubišić nedostupan policiji

Doznajemo zašto je Grubišić nedostupan policiji

Nakon što mu je istekao istražni zatvor od mjesec dana, Dragan Grubišić zbog osobnih razloga otputovao je iz Hrvatske i od tada nije dostupan policiji, neslužbeno doznaje DuList.

Podsjetimo, Grubišić je krajem kolovoza priveden na dubrovački sud zbog sumnje na lihvarenje i iznudu. Kako ističu iz PU DN, provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave muškarac u dobi od 57 godina sumnjiči se za više kaznenih djela ‘Iznuda’ iz čl 243 st. 1. u svezi st. 2. Kaznenog zakona i više kaznenih djela ‘Lihvarski ugovor’ iz čl. 242 st. 1 u svezi st. 2. Kaznenog zakona na štetu dvije muške osobe u dobi od 62 i 67 godina.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je osumnjičeni u razdoblju od 2005. do 2020. g., u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, vršio kontinuirani pritisak prema oštećenom 62-godišnjaku, s kojim je prethodno imao poslovni odnos, da mu na osnovu nepostojećeg duga, odnosno nepostojeće očekivane dobiti spomenutog poslovnog odnosa, isplati 250 tisuća eura, zbog čega je oštećeni bio prisiljen prodati dio svoje imovine kako bi navedeni dug isplatio. Također je utvrđeno da je spomenutom oštećeniku izravno prijetio smrću pokušavajući ga na taj način prisiliti da na štetu svoje imovine isplati dugovanja osumnjičenika prema trećim osobama.

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist