Aktualno

‘DOSJE JARAK’ Tko je naložio ubojstvo Iva Pukanića? Andrija Jarak po odgovore odlazi u Crnu Goru

Druga epizoda ‘Dosjea Jarak’ traži odgovore na brojna pitanja – tko je naručio ubojstvo Iva Pukanića? Je li netko zatvorio oči nad brojnim sigurnosnim ugrozama koje se ubojstvu prethodile? ‘Dosje Jarak’ u četvrtak od 22.30 na RTL-u!

-Ja sam sigurna da je netko iz Hrvatske. Ja sam sigurna – riječi su kojima Anka Pukanić, sestra ubijenog Iva Pukanića, zaključuje prvu epizodu ‘Dosjea Jarak’. Dokumentarni serijal autori Andrija Jarak i Dario Todorović otvorili su šokantnim ubojstvima Iva Pukanića i Nika Franjića, a kompleksni slučaj zahtijevao je dvije epizode.

Drugi dio istrage o ubojstvima Iva Pukanića i Nika Franjića vodi Andriju Jarka u Crnu Goru, a pred kamerama ‘Dosjea Jarak’, između ostalih, stali su i nekadašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te bivši crnogorski premijer Dritan Abazović, koji je veliki dio svog političkog djelovanja i kampanje gradio na borbi protiv mafije.

O ozloglašenoj duhanskoj mafiji i organiziranom kriminalu govori i pomoćnik glavnog urednika crnogorskog lista ‘Dan’ Mili Prelević. Urednik spomenutog lista, Duško Jovanović, ubijen je pred svojom redakcijom 2004. godine, a njegov odlazak nikad nije do kraja razjašnjen. Prisjetio se Prelević i novinarskog rada Iva Pukanića, a u drugoj epizodu autori su se dotaknuli i privatnih pojedinosti iz života pokojnog vlasnika Nacionala.

-Druga epizoda je iznimno dinamična. Bavi se dramatičnim detaljima iz Pukanićeva privatnog života, time kako ga se već pokušalo ubiti, ali i osobito važno – tko je sve u hrvatskom sustavu zakazao i nije ga uspio zaštititi. Epizoda sagledava i kojim se ljudima iz Hrvatske Pukanić zamjerio. Osobito je zanimljivo bilo ono što je Andrija Jarak doznao kad je otišao u Crnu Goru – o načinu na koji tamošnja mafija funkcionira, a mogla bi itekako biti povezana s ubojstvom Pukanića. Povrh svega, druga epizoda je još emotivnija od prve – otkriva suautor ‘Dosjea Jarak, Dario Todorović.

Pred kamere ‘Dosjea Jarak’ stao je i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji se, između ostalog, osvrnuo na okolnosti koje su prethodile ubojstvima Iva Pukanića i Nika Franjića. Mesić je podijelio svoje sumnje i sjećanja na dramatične događaje koji su prethodili 23. listopadu 2008. godine.

-Stjepan Mesić bio je Pukanićev prijatelj i jedan je od rijetkih državnih dužnosnika koji su mu došli na pogreb – pričaju Jarak i Todorović o sudjelovanju bivšeg predsjednika u ‘Dosjeu Jarak’.

O događajima koji su prethodili odlasku njezinog oca i u drugoj epizodi govori Sara Pukanić, koja se prisjetila najbolnijih sjećanja, pa i onih koja uključuju njezinu pokojnu majku. Pitanja bez odgovora ono su što obiteljima Pukanić i Franjić sve ove godine onemogućuje da pronađu svoj mir.

-Zbog obitelji žrtava i cjelokupne hrvatske javnosti bilo bi dobro da se slučaj izvuče iz ladice i barem pokuša zaključiti. Moguće je da to znači i jaču suradnju ili čak i pritisak na istražna tijela drugih zemalja – zaključuju autori ‘Dosjea Jarak’.

Tko je naložio ubojstvo Iva Pukanića? Duhanska mafija ili netko drugi? ‘Dosje Jarak’ u četvrtak 22:30 na RTL-u!

Pročitajte još

Adventski vijenac pored Obrtničke škole itekako privlači pažnju. Napravili su ga mladi cvjećari!

Dulist

TURISTIČKI PROMET DO KRAJA STUDENOG Dubrovnik na 3,8 milijuna noćenja

Dulist

‘Dosje Jarak’ u novoj epizodi obrađuje svirepo ubojstvo Ivane Hodak!

Dulist