Grad

DONOSIMO RJEŠENJE Evo dokumenta kojim se DICPI-ju usvaja žalba za Terminal

terminal gruz rjesenje 270117 1

Nakon svih peripetija koje se trenutno događaju oko projekta Terminala u Gružu, vijest kako je Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture usvojilo žalbu koncesionara ”Dubrovnik international cruise port investment” (DICPI-ja) potresla je javnost.
Ispred udruge ”Divlja liga vateroplo” Igor Legaz dostavio nam je sporni dokument iz kojeg se jasno može iščitati točno zašto Ministarstvo smatra da je žalba opravdana, no o tumačenjima koje je potpisao ispred Ministarstva, stanoviti Siniša Prnjak da se diskutirati pogotovo jer su iz njega izostavljeni pojedini detalji.
Naime, osim što su se iz DICPI-ja pozvali na jezične barijere i različita tumačenja, Ministarstvo je utvrdilo da je kontakt e-mailom koji je DICPI ostvario s Lučkom upravom potvrda da su detalji glavnog ugovora usuglašeni.
Ono što se u rješenju ne navodi je kako je koncesionar prijedlog ugovora ‘Dubrovnik Concession Agreement Draft 9′(datiran 25. ožujka 2016.), zajedno s dokumentom ‘Legal Issues 01.07.2016.’ prvo odbio u prvim danima srpnja i tražio novu odgodu do 1. studenog, dok ministarstvo tvrdi kako je DICPI pristao na takav prijedlog.
Naime, Ministarstvo smatra kako je činjenica da su iz DICPI-ja prihvatili takav prijedlog ugovora e-mailom 14. srpnja u večernjim satima (rok je isticao 15. srpnja u 00:01), no činjenica je da je ugovorom definirano kako se to može napraviti ‘telefaksom, preporučenom poštom ili osobno na ruke’. Ništa od navedenog se zapravno nije dogodilo i Upravno vijeće je 20. srpnja stoga utvrdilo da je aktiviran članak 2.5 predugovora koji predviđa raskid bez obveza po ijednoj strani.

Cjelokupno rješenje možete pročitati OVDJE.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist