Aktualno

Donosimo knjigu koja je uzdrmala Hrvatski sabor (pdf)!

Donosimo knjigu koja je uzdrmala Hrvatski sabor (pdf)!

Trojica istaknutih Dubrovčana dr. sc. Stjepan Ćosić (doktor povijesnih znanosti i ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu), akademik Nenad Vekarić (doktor povijesnih znanosti, upravitelj Zavoda za povijesne znanosti u Dubrovniku) i Niko Kapetanić

(predsjednik Matice Hrvatske Konavle te tajnik uprave Društva prijatelja dubrovačke starine) ponovno su udružili snage te još jednom objavili knjigu o hrvatskoj granici na Kleku. Riječ je o dopunjenom izdanju knjige iz 1999. godine pod nazivom "Prijevara ili zabluda – Problem granice na području poluotoka Kleka".

"Odlučili smo objaviti novu knjigu o toj granici, dopunjenu i nekim novim saznanjima do kojih smo došli nakon izdanja knjige 'Hrvatska granica na Kleku'. Taj posao učinili smo s nadom da će se Vlada Republike Hrvatske i njezini ekspertni timovi potruditi i pomno i detaljno proučiti problem, prikupiti i dodatnu dokumentaciju do koje logikom državne uprave mogu doći lakše od nas, utvrditi sve relevantne činjenice, sagledati konzekvence različitog povlačenja granične crte i tek onda donijeti političku odluku kako postupiti. Jer tako ozbiljna država radi. Samo neozbiljna država može dozvoliti da se njezina granica sa susjednom državom povuče na temelju nečijeg proizvoljnog 'crtanja', a ne na temelju međunarodnoga prava", navodi se u predgovoru knjige.

Knjiga "Prijevara ili zabluda – Problem granice na području poluotoka Kleka" upućena je na sve relevantne adrese u Republici Hrvatskoj od premijera Zorana Milanovića do saborskih zastupnika koji bi 19. rujna trebali glasovati o ratifikaciji sporazuma s BiH.

Uz dozvolu autora Ćosića, Vekarića i Kapetanića duList objavljuje kompletnu knjigu u pdf formatu kako bi se svekolika javnost upoznala s neupitnim činjenicama zbog čeka hrvatski saborski zastupnici ne smiju glasovati za ratifikaciju ugovora o granici s BiH.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist