DuList INUrednički izbor

DONOSIMO DJELIĆ PONUDE S ADVENTSKIH KUĆICA Od sjajnih burgera do prve kućice za najmlađe

DONOSIMO DJELIĆ PONUDE S ADVENTSKIH KUĆICA Od sjajnih burgera do prve kućice za najmlađe

Grad ponovno okićen sija punim sjajem Zimskog festivala. Kućice su otvorene, borovi su obavijeni lampicama i Medo se opet šeta Stradunom. S vrijednim ugostiteljima provjerili smo čemu se možemo radovati ove godine.
Na Stradunu je 10 kućica, četiri manje od rekordne 2019. godine, ali svakako bolje od ‘nule’ iz 2020. Vratila su nam se već poznata imena poput Okusi Slavonije, Neverin, Gils i Magnanimus koji su i prošle godine imali svoje predstavnike na Stradunu. Dobro poznata Prekala također se nakon pauze vratila sa svojom kućicom. Pet novih imena pojavljuju se na popisu zakupaca: Proprie, Exeter Good Life Services, Dubrovnik Premium, Lithos i Gils.
Razgovarali smo s Anesom Avdićem i Brunom Milićem, zakupcima sa Straduna koji ove godine prvi put zajedno ulaze u svijet DZF te otvaraju dvije kućice jednu do druge.
—Ovo nam je prvi put da sudjelujemo na ovaj način u Adventu. Prijašnjih godina smo za vrijeme Festivala provodili vrijeme na Stradunu i išli smo na kućice, pa smo poželjeli biti dio te priče, te doživjeti je s neke druge, poslovne strane – započeli su Anes Avdić i Bruno Milić, dugogodišnji prijatelji i ugostitelji.
—Prva kućica je specijalizirana za roditelje s djecom. Zove se Santa Shark, po uzoru na Baby Shark samo malo prilagođeniji božićnom ambijentu. Na njoj ćemo raditi niz događaja, dječjih igara s nagradama, bit će Djed Mraz, vilenjaci, mađioničar i animatori. Također, djeca će moći ubaciti božićne želje, pa ćemo iza nove godine imati nagradno izvlačenje i pokloniti djetetu što je poželjelo – rekao je Avdić ističući kako su, uz program, i meni prilagodili najmlađima.
—Dječja kućica se ističe sama po sebi. Što po ponudi, što po programu. Na primjer imamo Hulk burger, koji dolazi u zelenom pecivu, s pomfritom i Hulk dječjim koktelom, naravno zelene boje. Uz to, dijete dobije bojanku i flomastere. Također će biti Elsa burger koji je cijeli plavi i Batman burger crne boje, tako da svako dijete može naći svog najdražeg lika – te je naglasio kako se u njihovoj ponudi nalaze šećerna vuna i velike lizalice koje su, po njihovom mišljenju, nezaobilazne po pitanju dječjih radosti.
—Druga kućica je nešto ozbiljnija i zove se Nova priča. Ona je za nas starije. Naše dvije kućice jedna su do druge i planiramo raditi zajedno. Ujutro osam stolova za djecu, a navečer osam stolova za starije. Naša kućica za starije je gastronomski bogata, potrudili smo se da sve što nudimo bude pripremljeno s kvalitetnim sastojcima od provjerenih dobavljača ili OPG-ova – naglasili su Avdić i Milić.
—Imamo fantastičnu platu koje se nijedan restoran u gradu posramio, tri burgera, tri vrste kobasica, različite vrste pomfrita i palačinke. Što se tiče pića, imat ćemo tople koktele, Jeger-čaj koji nije dosad viđen nigdje u Dubrovniku i razne vrste likera – rekli su nam.
— U ovih devet godina koliko traje DZF, ovo je najbolji glazbeni program do sada. Organizacija cijelog Festivala je odlična, mislim da su zakupci koji su uzeli kućice po Gradu stvarno ‘na razini’ i mislim da ćemo napraviti jednu dobru priču – pohvalili su Milić i Avdić.
Na Gundulićevoj poljani kao i prošle godine ukupno su četiri kućice. Zakupci su se podijelili pola-pola, pa tako u ovogodišnjoj ponudi imamo dva starosjedioca i dva nova lica. Guloso i Ana j.d.o.o. su se već udomaćili na Poljani, a u 2022. su im se pridružile tvrtke pod imenima Vam i Prijevoz Vukasinović. S višegodišnjim domaćinom s Gundulićeve poljane i predstavnikom kućice Guloso, Markom Bautovićem, u razgovoru smo ispitali njegove poglede na cijelu manifestaciju.
—Od početka mi se izuzetno svidjela ideja o kućicama pa sam se 2019. odlučio na naše prvo sudjelovanje u DZF-u. Kako sam te godine postao poduzetnik odnosno ugostitelj, želja mi je bila svoju kreativnost pokazati i domaćim ljudima – rekao je Bautović, te je istaknuo kako im je ovo treća godina u sklopu DZF-a što smatraju izuzetnim zadovoljstvom.

DONOSIMO DJELIĆ PONUDE S ADVENTSKIH KUĆICA Od sjajnih burgera do prve kućice za najmlađe
—Naša kućica se ističe po tome što smo ponosni vlasnici višestruko nagrađivanih burgera u Hrvatskoj te samim time nudimo ono u čemu smo najbolji, to jest savršeno ukusni burger – naglasio je. Bautović se osvrnuo i na ovogodišnji glazbeni program za koji ima samo riječi hvale. Smatra kako je uloženo prilično truda kako bi se Festival napravio kako treba, od izbora izvođača do rasporeda i broja koncerata. Ipak, ne može ne skrenuti pozornost i na jedan propust organizatora s kojim se zakupci Poljane susreću svake godine.
—Nažalost, glavni dio festivala će biti usko vezan za Stradun. Nama na Gundulićevoj poljani će glazbeni dio, po svim pretpostavkama i iskustvom prijašnjih godina, biti uskraćen. Vjerujem kako je vrijedna ekipa iz DZF-a razmišljala o tome pa ove godine dozvole glazbu o njihovom ili našem vlastitom aranžmanu. Želja nam je da cijela zajednica našeg grada ima udio u ovom festivalu, pa tako imamo ideju o angažiranju lokalnih bendova kojima bi to bila izuzetna prilika za predstavljanje lokalnim ljudima. Svakako se veselimo Adventu i nasmijanim ljudima koji su vjerni gosti naše kućice Guloso – poručio je Bautović.

PILE-BRSALJE
Ponuda se prepolovila
Na ulazu u Grad, na području Pile-Brsalje, ponuda se od 2019. prepolovila. Prije tri godine prostor između restorana Dubravke i Nautike ukrašavalo je čak osam kućica, dok ih zadnje dvije godine imaju samo četiri. Kao i na Gundulićevoj poljani dogodila se podjela ‘popola’ na stare i nove. Tako se na Pile vraćaju Župaho i Lokalno te će im se pridružiti tvrtke Deft projekt i Stopover.

Objavljeno u tiskanom izdanju 24. studenog

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist