Aktualno

Donacijom poduzetnika Shelkova poboljšani uvjeti boravka i rada na Ginekologiji

Donacijom poduzetnika Shelkova poboljšani uvjeti boravka i rada na Ginekologiji

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić i direktorica tvrtke Renesansa Doroteja Ivanjko potpisali su ovog petaka petogodišnji ugovor o suradnji vrijedan 1,8 milijuna kuna. Naime, tvrtka Renesansa, u vlasništvu ruskog poduzetnika Mikhaila Shelkov obvezuje se na godišnje donacije u iznosu nešto većem od 370 tisuća kuna, koje će se utrošiti na nabavku najmodernije medicinske opreme te za dodatne programe edukacije i stručnog usavršavanja liječnika dubrovačke bolnice. Prvom od ukupno pet planiranih donacija, Opća bolnica Dubrovnik opremila je Odjel za ginekologiju i opstetriciju, koji je bio prioritetan.
-Ovom donacijom poboljšavamo pružanje zdravstvene skrbi i uvjete boravka našoj najosjetljivijoj populaciji, a to su trudnice i rodilje s malom djecom – rekao je dr. Bekić te se zahvalio tvrtki Renesansa koja je prepoznala rad dubrovačke bolnice i omogućila daljnje pružanje usluga našim sugrađankama, kako bi njihov boravak u bolnici protekao u što boljim uvjetima, a to se odnosi i na osoblje te uvjete njihovog rada.
-Ocijenili smo da nam je za ovu godinu prioritet Ginekologija. Tijekom godine, pogotovo kad su velike vrućine bilo je određenih opravdanih primjedbi pacijentica na uvjete boravka na ovom odjelu – rekao je Bekić te naglasio kako će bolnica sve to riješiti kroz projekt energetske učinkovitosti, no za njega će trebati vremena pa se radi parcijalno, kad su osigurana sredstva, kao što je to napravljeno s Ginekologijom.
-Donacija je namijenjena opremanju Odjela za Ginekologiju, soba i hodnika te stacionarnih prostora i prostora za porođaj trudnica. Radi se o kompletnom odjelu sa svom pripadajućom opremom – objasnio je.
-Glavni nedostatci su bili manjak klimatizacije, određeni broj otvora je bio u kvaru, a kako je odjel okrenut prema zapadu, u tim su sobama bili prilično neugodni uvjeti boravka trudnica i pacijentica s obzirom na velike vrućine. Tu su sad postavljene aluminijske grilje te su uvjeti boravka potpuno promijenjeni, sad je to odjel ugodan za boravak – rekao je ravnatelj.
Doroteja Ivanjko zahvalila se svom medicinskom osoblju OB Dubrovnik, koji se svakodnevno brinu o zdravlju stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije, a kojima je, naglasila je, posao u vrijeme pandemije dodatno otežan.
-Naš glavni cilj je do 2026. godine pomagati bolnici novčanom potporom u iznosu od 370 tisuća kuna godišnje. Smatramo da je u kontekstu daljnjeg jačanja turističke ponude ove regiije izuzetno važno da postoji ustanova koja je sposobna pružiti određenu visokokvalitetnu medicinsku uslugu ne samo lokalnom stanovništvu već i posjetiteljima – rekla je te napomenula kako su posebno ponosni na ovu suradnju, iako je tvrtka kao i njen vlasnik do sada sudjelovala u brojnim sponzorstvima i donacijama.
-Jako smo ponosni na ovu suradnju jer njome se popularizira medicinska struka među mlađim naraštajima – rekla je.
Šef Ginekologije dr. Zoran Tešanović rekao je kako se više napravilo u zadnjih mjesec dana nego u zadnjih nekoliko godina.
-Samo da se nastavi istim ovom ritmom u obnovi svih soba i kompletnog odjela – bio je kratak i jasan Tešanović.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist