Vaše vijesti

Don Stanko Lasić uputio zahvalu građanima

katedrala 131013(1)

Proslava tristote obljetnice blagoslova Dubrovačke barokne katedrale doživljena je kao radostan događaj za sve građane Dubrovnika kako zbog obimnog, raznovrsnog i zanimljivog programa tako i zbog vrhunske izvedbe.

Grad je još jednom pokazao i dokazao izrazit smisao za velika i jubilarna slavlja i svesrdnu suradnju u zajedničkim projektima svjetovnih i crkvenih ustanova. Stara gospođa u središtu grada, vodom umivena, lovorom i cvijećem nakićena, sakrila je svoje bore i sjedine i svojim baroknim pročeljem zablistala u punom sjaju pred očima kardinala, biskupa, svećenika, redovnica, pjevača, svirača, župana, gradonačelnika i načelnika, trombunjera, glazbara, pomoraca, festanjula, bratima, barjaktara, narodnih nošnji, starih i mladih. A Gospa od Porata majčinskim je pogledom pratila okupljenu djecu i obećala zagovor, pomoć i zaštitu i u budućim vjekovima. Pamtit će Grad i svi njegovi stanovnici nedjelju 13. listopada 2013. okupanu suncem ispod oblaka, svečanu liturgiju ispred katedrale, odličnu propovijed kardinala Vinka Puljića, raspjevani zbor i orkestar i procesiju kroz Grad sa slikom Gospe od Porata koju su nosili pomorski kapetani i velikim križem koji su nosili mladi.

Za sve lijepo i nezaboravno zaslužni su brojni pojedinci i skupine: voditelji Devetnice  svećenici: Tomislav Čubelić, Krešimir Mateša, Hrvoje Katušić, Mladen Parlov, hodočasnici i župni zborovi: Sv. Mihajla, Sv. Andrije, Sv. Križa, Nove Mokošice, Rožata, Bratstvo Presvetog Sakramenta, Dubrovački radio, zatim djelatnici poduzeća Građevinar-Quelin, Ljetne igre, Fifi Sound, gradske službe i javna poduzeća, Upravni odjel za komunalne djelatnosti, Dubrovački vatrogasci, Vrtlar, na čemu im u ime katedralne župe od srca zahvaljujem. A posebnu zahvalnost zaslužili su: Margita  Cetinić s katedralnim zborom i katedralnim madrigalistima, Tonko Jović i Dubrovačka televizija, Maja Marušić sa zborom Amorete, Damir Milat sa Simfonijskim orkestrom i Akademskim zborom Pro Musica iz Mostara, Frano Krasovac i Komorni zbor, Đuro Bratičević i devet dubrovačkih klapa, Viktor Lenert i zbor Libertas, Gradska glazba, Ivo Grbić, Darko Kristović, Tomislav Kršnjavi, Pasko Laptalo, Tomo Šakota, Ivo Marčinko, Pero Bevanda, Lukša Malohodžić, Ivan Viđen, Angelina Tadić, Robert Homen, don Dragan Filipović, Šime Marović, Jelena Mikulandra, Ivo Marlais, Foto Star, Tiskara Alfa2, Tiskara Timbar, restorani Klarisa, Domino i Amoret i svi mediji.

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist