Aktualno

Domići uzvraćaju udarac!

Domići uzvraćaju udarac!

Dubrovčani Antonieta i Nikša Domić našli su se u središtu velike kamatarske afere koja zadnjih dana zaokuplja pozornost hrvatske javnosti.

Naime, upravo su Domići, inače majka i sin dugogodišnji vlasnici čistionice na Kolorini, jedni od navodno čak 60 žrtava koji su se udružili u tzv. Pokret otpora kamatarenju. Prema optužbama žrtava, sve ih kamatari Miro Čalušić iz Zagreba, koji je, nakon sklapanja ugovora o hipotekarnom zajmu, njihove nekretnine počeo prodavati.

Nakon što su protiv njega prikupili dokaze iz 11 pojedinačnih slučajeva, ukupnu dokumentaciju (ugovore, izvatke iz zemljišnih knjiga, ovrhe…) i preko 600 snimljenih razgovora predali su istražiteljima USKOK-a na daljnje postupanje, odnosno objedinjavanje slučaja i podizanje optužnice.
 
Malo smo ga prodrmali!
 
– Malo smo ga prodrmali. Nije riječ samo o nama, već o cijeloj skupini oštećenika, tako da očekujem da će se nešto morati pokrenuti. Mene osobno nakon tih objava u medijima Čalušić nije kontaktirao, ali neke žrtve iz Zagreba jest, čak im je poslao i SMS u kojem im se podruguje i provocira – rekla je za duList 81-godišnja Antonieta Domić, dodajući kako se “ništa neće rješavati bez advokata”, jer ih je dosad “ne jedanput, nego triput prevario” .

Odmah po objavi prvog teksta u nacionalnom tisku javilo se 20 oštećenika, a postoje saznanja i da ih je više od 60. Antonieta Domić zgrožena je obujmom cijelog slučaja.
– Strašno! Pa to je jedna od najjačih organiziranih skupina. Svugdje isti šablon. Malo da, pa onda puno traži natrag. Onda i ti podmetnuti lihvarski ugovori, sve isti šablon. Javljaju mi se ljudi sa svih strana, čak i iz Slavonije. Pa on je operirao po cijeloj Hrvatskoj. Svi imaju svoju priču i sve su slične. Svakog je uhvatio u nevolji, bolesti, starosti, bez muža ili žene, sve na isti način. On je sada dao demanti, ali sam sebi skače u usta – ističe Antonieta Domić.

Podsjetimo, o ovom slučaju je krajem lipnja pisao upravo duList. Tada su u ime Mira Čalušića u apartman Antoniete i Nikše Domića u Pilama ušli nepozvani gosti, točnije njih sedam.

Kako se odvijala cijela kamatarska afera i što su Domići sve poduzeli u borbi protiv kamatara pročitajte u novom broju tjednika duList koji se od srijede nalazi u prodaji.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist