Crna kronika

DOLIJALI ‘DUGOPRSTIĆI’ Riješene tri krađe u Župi

mup policija03

Policijski službenici Postaje granične policije Gruda tijekom ponedjeljka su razriješili dvije krađe počinjene tijekom prošlog tjedna i jedno kazneno djelo teške krađe počinjeno prije dva dana. Sva tri kaznena djela počinjena su na području Župe dubrovačke.

Za prvu se krađu sumnjiči 27-godišnjakinja za koju je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je, u poslijepodnevnim satima 5. veljače iz trgovine kozmetičkih proizvoda otuđila veći broj parfema na način da ih je vadila iz originalne ambalaže nakon čega ih je spremila u torbu i jaknu, a prazne ambalaže vraćala natrag na police. Osim toga, dio parfema je uredno kupila i platila na blagajni trgovine. Vrijednost otuđenih parfema je procijenjena na 1737 eura.

Za drugu se krađu sumnjiče 59-godišnjak i 38-godišnjak za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su otuđili kompresor na zrak koji se nalazio na stražnjem vanjskom ograđenom prostoru jedne servisne radionice, a čija je vrijednost procijenjena na 3 tisuće eura.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađe policija je protiv sve tri navedene osobe podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Treće kazneno djelo teške krađe se dogodilo u večernjim satima u nedjelju, 12 veljače, kada je 23-godišnjak sa stražnje strane provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 68-godišnjakinje odakle je otuđio više komada zlatnog nakita, 110 eura i 80 dolara u raznim apoenima. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom je 1500 eura.

Otuđeni predmeti su pronađeni i biti će vraćeni vlasnici, a 23-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti doveden pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist