Sport

‘DOJMOVI SU SE SLEGLI’ Windfuckersi o Južnodalmatinskoj: Nama običnim smrtnicima je preostalo boriti se za drugo mjesto

'DOJMOVI SU SE SLEGLI' Windfuckersi o Južnodalmatinskoj: Nama običnim smrtnicima je preostalo boriti se za drugo mjesto

Nekoliko dana nakon završetka Južnodalmatinske regate, kad su se dojmovi slegnuli, i kad mogu realno gledati na neke stvari, ekipa ‘Windfuckers’ odlučila je podijeliti svoj osvrt.

-Svaka čast Cipi i ekipi s Gringa 3 na osvojenoj regati, ali regatu je obilježila Stravaganza, Niko Kmetović i njegova ekipa. Apsolutna dominacija u dvije i pol od tri etape, najbrži brod po realnom vremenu i lakoća stvaranja razlike u odnosu na ostatak flote. Nama običnim smrtnicima je preostalo boriti se za drugo mjesto po realnom vremenu. Tu bitku smo izgubili od Full Pelta, malo je falilo, zadnji manevri su presuđivali. Grešaka je bilo i s njihove i s naše strane, naše nepoznavanje broda je dolazilo do izražaja, ali opet fenomenalna borba sva tri dana – naglasili su. Prije regate, postavili su cilj, a to je bilo naučiti što više o brodu.

-I zahvaljujući odličnoj konkurenciji i profesoru Leu Lemešiću mislim da smo u tome uspjeli. Outsider je fenomenalna jedrilica koja skriva još puno potencijala, na nama je da ga iskoristimo u budućnosti. S nama je ovu regatu jedrio Leo koji nas je stalno gonio naprijed i izvlačio maksimum iz svake situacije. Odličan jedriličar i još bolji čovjek. Leo, hvala još jednom na svemu! Na regati je bilo mnogo dobrih trenutaka za nas, kao highlight se ističe pobjeda u drugoj etapi. Protiv Stravaganze se ovu regatu nije moglo, osvojili smo drugo mjesto u skupini i treći smo brod regate. Nije loše za prvi put, a znamo da može još bolje. Radujemo se sljedećim regatama i jedrenju na Outsideru – rekli su.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist