Sport

DOJMOVI S US OPENA Konjuh: Mislila sam kako bi bilo super da prođem par kola…

konjuh usopen usta

Jako sam sretna, jer nisam očekivala četvrtfinale. Mislila sam kako bi bilo super ako prođem par kola. Međutim, dan za danom sam igra sve bolje i došla među osam najboljih. Protiv Čehinje Pliškove nisam imala velike šanse jer je zbilja dobro odigrala. To mi je jako lijepo iskustvo i čitav taj doživljaj ostat će mi u lijepom sjećanju – kazala je za DuList 18-godišnja dubrovačka tenisačica Ana Konjuh, koja je plasmanom među osam najboljih na posljednjem Grand Slam turniru sezone US Openu oduševila hrvatsku javnost, ali i svjetski teniski svijet.

Ovim rezultatom skupila je ‘hrpu’ bodova te je na WTA ljestvici s 92. ‘skočila’ na 52. mjesto, što joj je najbolji plasman karijere.
-Da, od ponedjeljka sam najbolja hrvatska tenisačica. To mi je poticaj za dalje, motiv za što bolje nastupe ubuduće – istaknula je Konjuh, koja na US Openu nije bila previše impresionirana šušurom centralnog terena.

-Protiv Radwanske mi je bio prvi meč na centralnom terenu Arthur Ashe, bila sam malo nervozna, ali to je brzo nestalo – rekla je Konjuh, na koju je nastup na Olimpijskim igrama, izgleda, imao terapijski učinak.

-Nakon Wimbledona i ozljede bila sam izvan terena mjesec dana. Bilo je zeznuto, ali sam zbilja htjela ići na Olimpijske igre. Mislim da je to vrhunac za svakog sportaša, to bi svatko trebao doživjeti – smatra mlada Dubrovkinja, koja je, premda joj je tek osamnaest, razinu svoje igre podigla na razinu na kojoj u mečevima s najboljim igračicama svijeta odlučuju tek detalji.

-S razlogom su te cure u Top10, ali svi mi znamo igrati tenis. Detalji rade razliku, a meni je tek osamnaest godina i još dosta mogu napredovati – istakla je Konjuh.

Ući u Top50 igračica svijeta je bio cilj na početku sezone, a Ana je jako blizu ispunjenju tog cilja. Zato će u četvrtak na put u Kinu, gdje će u mjesec dana nastupiti na tri turnira.

-Namjeravam nastupiti na turnirima u Guangzhouu, Wuhanu te na China Openu u Pekingu. Pritom je Guangzhou manji turnir vrijednosti 250 tisuća dolara, a druga dva su veća. U Wuhanu je nagradni fond 2,5 milijuna dolara, a u Pekingu 5,5 milijuna dolara. Na oba dva veća igram kvalifikacije, nadam se da ću uspjeti nešto napraviti – kaže uz smijeh Dubrovkinja, koja se može pohvaliti i trenutnim dobrim zdravstvenim stanjem, ali i suradnjom s novom trenericom Jelenom Kostanić.

-Dobro smo se navikle jedna na drugu i odlično surađujemo – istaknula je Konjuh.

Pročitajte još

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist