Aktualno

Dogovorena suradnja u turističkoj sezoni

U sjedištu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske održan je danas radni sastanak izaslanstava Ravnateljstva policije MUP-a RH, na čelu s glavnim ravnateljem policije Vladom Dominićem i Uprave policije Crne Gore koju je predvodio njihov direktor Božidar Vuksanović.

 
Tema sastanka bila je međusobna policijska suradnja odnosno aktivnosti koje hrvatska i crnogorska policija poduzimaju tijekom trajanja turističke sezone u okviru projekta „Sigurna turistička sezona“, a u cilju osiguranja što većeg stupnja sigurnosti za sve domaće i strane turiste. Naime, već sedmu godinu za redom u sklopu projekta hrvatske policije „Sigurna turistička sezona“ strani policijski službenici iz raznih zemalja borave i rade na jadranskoj obali, a ove godine po prvi puta u projektu sudjeluje i Crna Gora.
 
U sklopu projekta dogovorena je razmjena policajaca na način da crnogorski policajci tijekom srpnja i kolovoza pomažu hrvatskim kolegama u Dubrovniku, a hrvatski policajci zajedno rade s crnogorskim kolegama u Budvi i Herceg Novom.  
 
Tijekom radnog sastanka dvojica policijskih čelnika sa svojim suradnicima osvrnula su se na dosadašnju uspješnu suradnju Ravnateljstva policije MUP-a RH i Uprave policije Crne Gore nakon čega se raspravljalo o planiranim aktivnostima tijekom ove turističke sezone. Obje strane su se složile kako je za nastavak uspješne suradnje važna brza i kvalitetna međusobna komunikacija prvenstveno u odnosu na poslove kirminalističke, granične i prometne policije..
 
Veliki naglasak također je stavljen na prevenciju kaznenih djela, a posebice je izražena jasna i odlučna namjera u zajedničkom suzbijanju najsloženijih oblika organiziranog kriminaliteta.  Također se razgovaralo o radu policije obje zemlje prilikom pružanja pomoći u komunikaciji ili davanju potrebnih obavijesti crnogorskim državljanima koji se zateknu na našem području.
 
Konkretno, definiran je i Plan suradnje Ravnateljstva policije MUP-a RH s Upravom policije Crne Gore koji sadrži konkretne mjere i aktivnosti koje će policije obje zemlje u narednom razdoblju provoditi zajedno.
 
Nakon održanog radnog sastanka, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić i direktor Uprave policije Crne Gore Božidar Vuksanović, susreli su se na Stradunu u Dubrovniku s policijskim službenicima Crne Gore, Milanom Delićem i Milutinom Popovićem, koji su bili u zajedničkoj ophodnji s hrvatskim kolegama.  Tom prilikom razgovarali su o stanju sigurnosti kao i o njihovim dosadašnjim iskustvima u radu s hrvatskim policajcima.
 
 

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

Lionsi zahvalili Maloj kući na sudjelovanju u akciji ‘Srce pod povećalom’

Dulist

Otvorene online prijave za organizirano cijepljenje pomoraca iz županije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija