Aktualno

DODJELA OSKARA ZNANJA Učenici Klasične gimnazije Ruđer Bošković državni prvaci

Klasicna gimnazija Ruder Boskovic Oskar znanja 2023.1

Agencija za odgoj i obrazovanje 13. lipnja u Kongresnoj dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu organizirala je 19. svečanu dodjelu nagrade Oskar znanja najboljim hrvatskim učenicima za postignite vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, izvijestili su iz Klasične gimnazije Ruđer Bošković.

Učenik Klasične gimnazije Ruđer Bošković Baldo Petar Tutman (4. razred) osvojio je prvo mjesto iz latinskog i grčkog jezika, a Mihael Miloslavić (2. razred) prvo mjesto iz matematike. Mentorice su im prof. Mariji Marušić Čizmić, prof. Ingi Bego Matijević i prof. Sanji Violić.

Za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu te osvojene medalje na međunarodnim natjecanjima nagradu Oskar znanja 2023. dobilo je gotovo 400 učenika osnovnih i srednjih škola. Zahvalnicom za predan i vrijedan rad s učenicima nagrađeni su i njihovi mentori.

Čestitku je na svečanosti učenicima uputila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, državna tajnica Ministarstva znanost i obrazovanja doc. dr. sc. Iva Ivanković te uime Hrvatske zajednice županija župan Ličko-senjski Ernest Petry.

Dodjelu nagrade Oskar znanja organizira Agencija za odgoj i obrazovanje uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice županija.

Ove godine skulpturu Oskar znanja kreirali su i izradili djeca, mladi i djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Foto: Klasična gimnazija Ruđer Bošković

Pročitajte još

Zdravko Kovačić imenovan za zapovjednika JVP Dubrovački vatrogasci

Dulist

Franković i Obuljen Koržinek na međunarodnoj konferenciji o upravljanju digitalnim platformama

Dulist

HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO Ne bojte se, od kućne klime se ne možete zaraziti legionarkom!

Dulist