Aktualno

DODIJELJENO 11 ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Ovo su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku!

Jedanaest izvrsnih studenata Sveučilišta u Dubrovniku dobilo je ‘A’ državne stipendije. Potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija upriličeno je ovog četvrtka u Rektoratu Sveučilišta u Dubrovniku. Tom prigodom rektor Nikša Burum od srca je čestitao najboljim studentima te istaknuo kako se nada da će oni i dalje u životu, nakon što završe studije na Sveučilištu u Dubrovniku, na ponos svih postizati rezultate koje su postigli sad.
-Drago mi je što i ove godine imamo priliku podijeliti stipendije najboljim studentima. Možda one nisu financijski toliko izdašne, ali želimo pokazati kako Sveučilište prepoznaje svoje najbolje studente te ih za uspjeh i nagradi te da pošaljemo poruku da se isplati raditi i truditi – rekao je rektor Burum.
-Nadam se da ćete pametno utrošiti novce koje dobijete, odnosno da ćete ih utrošiti u stjecanje novog znanja – poručio je.

Stipendije su uručene redovitim studentima preddiplomskih sveučilišnih studija koji su upisali prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija u 2021./2022. te redovitim studentima viših godina preddiplomskih sveučilišnih studija i/ili diplomskih sveučilišnih studija koji se izvode na tom odjelu.

‘A’ državne stipendije dobili su: Petra Macan (Odjel za umjetnost i restauraciju), Tara Šipčić (Odjel za komunikologiju), Antonela Konsuo (Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju), Ivan Amižić (Odjel za komunikologiju), Lea Ceraj Cerić (Odjel za primijenjenu ekologiju), Mato Tikvica (Odjel za elektrotehniku i računarstvo), Jan Marko Novalija (Odjel za umjetnost i restauraciju), Ivana Hladilo (Odjel za komunikologiju), Antea Marić (stručni diplomski studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija), Viktorija Pilon (Odjel za umjetnost i restauraciju) i Mirta Tonc (Odjel za umjetnost i restauraciju).

Studenti koji su se natjecali za dodjelu kategorije „A“ državne stipendije morali su ispuniti, uz opće, i posebni uvjet da su ostvarili najbolji težinski prosjek ocjena na svojem odjelu, odnosno, ako su upisali prvu godinu preddiplomskog studija da spadaju među 10 posto najbolje plasiranih studenata.

Pročitajte još

Ministarstvo odlučilo dokad će na snazi biti zamrznute cijene hrane

Dulist

Ususret Danu dubrovačkih branitelja premijerno prikazan film ‘Ljudi od mora’

Dulist

PLANIRATE PUTOVANJE? Radnici u prijevozu najavili štrajkove uoči blagdana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija