Grad

DODIJELJENE ZAHVALNICE ZA DUBROVAČKU TRPEZU Društvu distrofičara donacija 94 tisuće kuna

DODIJELJENE ZAHVALNICE ZA DUBROVAČKU TRPEZU Društvu distrofičara donacija 94 tisuće kuna

Sudionicima humanitarnog gastronomskog događanja Dubrovačke trpeze, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković dodijelio je zahvalnice za njihov doprinos. Na 136 metara dugoj trpezi predstavila su se 42 dubrovačka hotela, restorana, slastičara, pekara i vinara te je prodajom bonova za hranu i piće tada prikupljeno 94.149,00 kuna.

Upravo na taj iznos gradonačelnik Franković uručio je ček predsjednici Društva distrofičara, invalida cerebralne paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske županije Antoniji Roszahegy Nikolić, za rad udruge.

”Zahvaljujem svima koji su sudjelovali te na činjenici da smo zajedničkim snagama još jednom za kraj ove turističke sezone organizirali Dubrovačku trpezu koje je bila najduža do sada i u konačnici smo ostvarili plemeniti cilj. Smatram da je iznimno važno da na ovaj način pokazujemo uključenost u društvo, kroz pomoći udrugama koje skrbe o najranjivijim članovima našeg društva, a ono što je također bitno je da prezentiramo našu gastro i eno ponudu. Na ovaj način se opraštamo od ove dobre i kvalitetne turističke sezone i očekujemo novu, vjerujem jednako uspješnu”, kazao je u ovoj prigodi dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Predsjednica Društva distrofičara, invalida cerebralne paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske županije Antonija Roszahegy Nikolić zahvalila je gradonačelniku Frankoviću, Gradu i svima koji su organizirali i sudjelovali na Dubrovačkoj trpezi, ističući koliko će ova donacija pomoći radu udruge.

”Donacija je itekako dobro došla jer najveći dio naših aktivnosti financiramo putem donacija. Ima ljudi koji daju i tako već 30 godina plivamo. Ne možemo prestati raditi zbog naših 280 članova od kojih većina pripada srednjoj i trećoj životnoj dobi. Imamo veliki broj članove starije životne dobi koji žele ostati u svojim domovima, ali im treba pomoć”, kazala je Antonija Roszahegy Nikolić te istaknula kako će im ova donacijama pomoći da u novu godinu uđu sa sigurnim sredstvima te da sukladno njima mogu dalje planirati svoje aktivnosti.

Humanitarna Dubrovačka trpeza održana je 16. listopada kao kruna Good Food festivala. Organizirali su je Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Županija dubrovačko-neretvanska, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja i TUŠ Dubrovnik.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist