Sport

DODIJELJENA PRIZNANJA Anđela Violić i Miho Simović najuspješniji županijski sportaši

DODIJELJENA PRIZNANJA Anđela Violić i Miho Simović najuspješniji županijski sportaši

Judašica Anđela Violić iz Judo kluba Dubrovnik 1966 i stolnotenisač STK Libertas Marinkolora Miho Simović najuspješniji su županijski sportaši za 2020. godinu, a ove srijede uz Dan Dubrovačko-neretvanske županije Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije dodijelila je priznanja najuspješnijim županijskim sportašima koje su odabrali članovi Izvršnog odbora Zajednice na sjednici 4. svibnja.

Najuspiješnija ženska športska nada je Barbara Janičić iz Badminton kluba Dubrovnik, najuspiješnija muška športska nada je Stijepo Batinić iz Boćarskog klub Hvidra Gromača. Najuspiješnijom ekipom proglašen je Atletski klub Dubrovnik, za najuspiješniju momčad Auto klub Dubrovnik Racing, dok je nauspiješniji trener Vjekoslav Kobešćak iz Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje. Dodijeljena je i Nagrada Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije za životno djelo za 2019. godinu Jozu Ćužiću iz Metkovića i
za životno djelo za 2020. godinu Anti Ajduku Duki iz Opuzena.

Predsjednik Zajednice športova DNŽ Blaž Pezo istaknuo je kako je 2020. godina bila teška za sport s obzirom na specifične uvjete rada sportaša te toga što su bili spriječeni obavljati ga.

-Stoga su vaši uspjesi u 2020. još značajniji. Nadamo se da se ovakva jedna godina neće ponoviti i da su pred nama samo bolji dani. Najviše me raduje normalizacija sporta u smislu dolazaka gledatelja na sportska natjecanja. Sport bez toga nije ono što treba biti. Uloga županije bila je osobito značajna u ovom razdoblju jer da nije bilo financijskih sredstava i pratnje županije, mislim da bi život sporta i njegovo održavanje u ovim uvjetima bilo teško. U svakom sportu su bitni ljudi i oni nisu tu radi novaca, već drže i nose sport. Županija i Savez će ih uvijek u tome pratiti – rekao je Pezo.

-Doista je teška godina iza nas, posebno za sport. Mogu samo čestitati na tome kako ste je izdržali i kakve ste rezultate postigli u ovako teškim uvjetima. Svi sportaši, Savez športova i Zajednica športova, klubovi, svi su pokazali žilavost i entuzijazam da ne prekinu športske aktivnosti i da one mogu rezultirati odličnim rezultatima. Čestitam na dobro odrađenoj godini uz minimalna sredstva koja, nažalost, nisu mogla biti u uobičajenim iznosima. Uvjeren sam da nas sve čeka normalnije vrijeme i da ćemo se vratiti svim aktivnostima na svim područjima – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist